Infotilaisuuden luentomateriaalit löytyvät liitteet-osiosta, tallenteet tulevat noin viikon kuluessa

Kuntien talousraportointi muuttuu 2018 alkaen - tietojärjestelmätoimittajainfo Kuntatieto-ohjelmasta 25.4.2017

Kuvituskuva jossa käsi osoittaa tietokoneen näytöllä näkyvää raportointikuvaa.

Kuntatieto-ohjelmassa on viime vuosina valmisteltu merkittäviä muutoksia kuntien talousraportointiin. Kuntatieto-ohjelma on päättymässä ja tulokset alkavat siirtyä käytäntöön. Tämä tarkoittaa muutoksia toimintatapoihin ja edellyttää uusia valmiuksia myös tietojärjestelmiltä, joiden avulla kuntien talousraportointia käytännössä tehdään.

Kuntaliitto järjestää yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa infotilaisuuden Kuntatieto-ohjelmaan ja XBRL-taksonomiaan liittyvistä vaatimuksista tietojärjestelmätoimittajille, talouspalvelukeskuksille ja hankinnoista vastaaville tahoille 25.4.2017. Tilaisuuteen on mahdollisuus osallistua paikan päällä tai seurata sitä verkkolähetyksenä. Tilaisuuden esitykset ovat myöhemmin katsottavissa verkkotallenteina. Tilaisuuden tarkoitus on lisätä tietoa siitä, mitä kuntien ja maakuntien käyttämiltä taloushallinnon tietojärjestelmiltä tullaan vaatimaan Kuntatieto-ohjelman vaatimusten astuessa voimaan vaiheittain vuodesta 2018 alkaen.

Päivän luennoitsija-alustusten tallenteet tulevat nettiin noin viikon kuluttua. Ne löytyvät osoitteesta:

http://www.kunta.tv/suorat-lahetykset/muut-live/tietojarjestelmatoimittajainfo-kuntatieto-25-4-17/

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Muutoksia kuntien muutoksenhakuohjeisiin

Kuntien valitusosoituksissa on huomioitava kaksi kesän 2023 aikana tullutta muutosta.

Tutustu ohjeistukseen.