Sidonnaisuusohje on päivitetty

Kuntalain mukaan tiettyjen kunnan luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden on ilmoitettava julkisesti sidonnaisuuksistaan. Kuntaliitto on päivittänyt ohjeensa sidonnaisuuksien ilmoittamisesta.

Uudessa Sidonnaisuuksien ilmoittaminen kunnassa -julkaisussa käydään läpi sidonnaisuuden määritelmää, ilmoituksen tekemistä ja sidonnaisuusrekisterin ylläpitoon liittyviä kysymyksiä. Julkaisu on ilmainen, ja se on ladattavissa Kuntaliiton verkkokaupasta.

Uusi ohje korvaa vuonna 2016 julkaistun oppaan Ohjeistus sidonnaisuusilmoituksista ja -rekisteristä.

Julkaisun ruotsinkielinen käännös ilmestyy keväällä 2018.

Tagit
Palvelusähköposti-symboli

Palvelemme muun muassa kuntien hallintoon ja johtamisjärjestelmään, päätöksentekoon ja hallintomenettelyyn sekä julkisuuteen ja tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme kuntien henkilöstöä ja luottamushenkilöitä heidän tehtäviinsä liittyvissä asioissa. Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti palvelusähköpostiamme.

Saija Haapalehto

Lakimies

Työvapaalla 6.9. - 31.12.2021 | Tjänstledig 6.9. - 31.12.2021.

Lakiyksikkö, Hallintolakimiehet
+358 9 771 2308, +358 50 567 0862
  • kuntalaki
  • päätöksenteko ja muutoksenhaku