Ennakoinnin tavoitteena on olla askeleen edellä

Ennakointi

Kirjastossa

Kuntaliitto tekee missionsa mukaisesti kuntien ja maakuntien kanssa kestävää tulevaisuutta. Haluamme olla askeleen edellä ja huolehtia, että kunnilla on avainrooli elinvoiman, osaamisen ja hyvinvoinnin edistäjinä. Ennakoinnin avulla tuemme kuntia ja maakuntia muutoksen hallinnassa.

Taustalla on myös aiemmin Kuntaliitossa yhdessä kumppaniemme kanssa tehty ennakointityö; Kunnat 2021 -ohjelmassa tehty valmistelutyö (2016), Tulevaisuuden kuntakuvat -ennakointiprosessi (2015), Kuntaliiton hyvinvointiennakointi (2014), trendikortit (2014) ja protot (2014).

Kuntaliiton strategia-, ennakointi- ja kehittämismalli

Maailmanpyörä: Kuntien ja alueiden muutosajurit 2016-2030

Täällä pääset tutustumaan Kuntaliiton strategian uudistamisprosessin yhteydessä jäsennettyihin toimintaympäristön muutosajureihin.

Tulevaisuuspaja

Tulevaisuustyöpajassa voit tutustua kuntien toimintaan vaikuttaviin sekä lyhyen että pitkän aikavälin toimintaympäristön muutoksiin. Lisäksi voit arvioida näiden muutosten vaikutuksia omassa

Ennakointiasiaa muualla verkossa

Interaktiivinen ennakointiopas

InnoSI-hankkeen ennakointioppaaseen sisältyy neljä ihmislähtöistä tulevaisuustarinaa vuodelle 2027.

Ennakointiblogit

Ennakointiaiheisia kuntakentän blogeja

Tulevaisuuden kuntakuvat -ennakointiprosessi (2015)

Tulevaisuuden kuntakuvat -ennakointiprosessia esiteltiin vuonna 2015 USO-seminaarissa.

Kuntaliiton ennakointipilotti: Heikoista signaaleista protoihin (2014)

tulevaisuusfoorumi

Kuntien Tulevaisuusfoorumi 10.4.2018

Tulevaisuusfoorumissa keskustelemme kuntakentän yhteisestä tulevaisuudesta ja kehitämme yhdessä tulevaisuuden kunnan toimintatapoja elinvoiman, osaamisen, hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseksi.
lateral-image-left

Takaisin Kuntien toiminnan uudistamiseen