Kunnan markkinointi

Haitarinsoittaja torilla

Kunta tai maakunta on markkinoitavana kokonaisuutena omintakeinen ja monitahoinen. Kuntien ja maakuntien markkinoinnin tavoitteet ovat usein myös moniulotteisemmat kuin hyödykkeitä markkinoivalla liikeyrityksillä. Monet markkinoinnin peruslainalaisuudet koskevat kuitenkin myös kuntamarkkinointia.

Kunnan markkinointi toteuttaa osaltaan kunnan strategiaa ja edellyttää siten huolellista suunnittelua. Markkinointi alkaa yhteisen tahtotilan määrittelystä ja palvelujen tuotekehittelystä. Strategian yhteydessä määritellään kunnan vahvuudet, vetovoimatekijät ja tavoitemielikuva.

Hyvä markkinointiviestintä on totuudenmukaista ja pitkäjänteistä. Lupauksille on oltava katetta todellisuudessa.

Tällä sivustolla on kunnan markkinointia koskevaa tutkimustietoa ja aineistoa. Sivustolta saat myös tietoa kuntien markkinointivastaavien verkostotapaamisista ja koulutuksesta.

Markkinoinnin julkaisuja

Tutustu Kuntaliiton julkaisemiin markkinoinnin ja viestinnän oppaisiin verkkokaupassamme.
Mies kirjastossa
centred-liftup
lapsia käsityökerhossa

Kuntien markkinointitutkimus 2016

(Kuntaliitto tiedottaa 19.5.2016) Tiukentuva kuntatalous ohjaa kuntia tekemään suunnitelmallisempaa markkinointia, ilmenee Kuntaliiton toteuttamasta kuntien markkinointitutkimuksesta, jossa kartoitettiin kuntien markkinoinnin eri ulottuvuuksia. Lue lisää
lateral-image-left
Tervetuloa Piiri-tapahtumaan Seinäjoelle Tervetuloa Piiri-tapahtumaan Seinäjoelle 16.-17.5.2018

Vastaa HP:n kutsuun ilmoittautumalla mukaan nyt https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/viestinta-ja-markkinointi/piiri-yhteistyoverkosto/piiri-tapahtumat
Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu | Kuntaliitto Kuntamarkkinoinnin SM-kisa 2018 on käynnissä. Kisassa on jo parikymmentä kilpailutyötä mutta vielä ehdit mukaan ilmoittautumalla 9.3. mennessä.
Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu kokoaa vuosittain Suomen kuntien ja seutujen markkinoinnin tekijät arvioimaan omaa työtään ja oppimaan hyvistä käytännöistä. Kilpailu järjestetään osana Piiri-verkostoa. Järjestäjinä toimivat ...
Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntapalkinto Ylöjärvelle Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta palkittiin keskiviikkona 17. tammikuuta Lempäälän Ideaparkissa. Voittajaksi parhailla pisteillä ylsi Ylöjärven kaupunki. Voittajakunta saa vuoden ajan käyttää Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä.
Piiri shared a link.
Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu | Kuntaliitto Onko kunnassanne vuonna 2017 toteutettu tai parhaillaan käynnissä kampanja, jossa olisi aineksia Kuntamarkkinoinnin Suomen mestaruuteen.

Mikä on Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu?
Kilpailutyön aiheena voi olla esimerkiksi kunnan kilpailukyvyn parantaminen, matkailu, rekrytointi tai kuntaa markkinoiva tuote.
Kilpailutyö voi käsittää koko seudun tai kunnan ...
Matkailussa imagoa ei voi siirtää Mistä syntyy matkailumarkkinointi? Alueellisesta yhteistyöstä, investoinneista, verkostoitumisesta, pitkäjänteisyyttä...vai jotain muuta?
Savon matkailua innoitettiin hyödyntämään Lappi-huumaa (SS 28.12.). Pääkirjoituksessa hehkutettiin muun muassa Kuusamon matkailun ilmiömäistä kasvua ja ihmeteltiin samalla, mikseivät nuo turistivirrat voisi kulkea vain piirun verran alempana tuoden kasvua myös ...

Hae lisää