Espoon kaupunkipyöräpilotti parantaa joukkoliikenteen saavutettavuutta

Espoossa päästään fillaroimaan kaupunkipyörillä kesällä 2017. Espoon kaupunkipyöräpalvelu on pilottikokeilu ja se on osa Helsingissä vuonna 2016 käynnistyneen kaupunkipyöräsysteemin laajennusta. Espoolaisia ilahduttamaan tulee sata kaupunkipyörää, joiden asemat sijoitetaan Matinkylä-Olarin alueelle.

Kymmenen kaupunkipyöräasemapaikkaa lainataan Helsingin kaupunkipyöräverkoston asemapaikoilta. Pyöräasemapaikkojen sijainti on suunniteltu niin, että ne helpottavat lyhyiden matkojen tekemistä sekä parantavat muun joukkoliikenteen saavutettavuutta. Kyseisellä alueella maankäyttö on monipuolista ja lähellä luontoreittejä.  

Pilotilla pyritään kannustamaan pääkaupunkiseudun asukkaita kestävään liikkumiseen ja joukkoliikenteen käyttöön.  Tarkoituksena on myös lisätä vapaa-ajan viihtyvyyttä sekä arkiliikuntaa.

Ihmiset kulkevat pääkaupunkiseudulla päivittäin kuntarajojen yli, joten kaupunkipyöräpilottikaan ei pysähdy kuntarajoille.  Espoossa ja Helsingissä voi pyöräillä samalla kausimaksulla sekä rekisteröinnillä. Espoon pyöräilypilotissa on siis kyseessä yhtenäisen ja seudullisen joukkoliikenteen kehittämiskokeilu. Palvelua koordinoi Helsingissä sekä Espoossa Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja kaupunkipyöräoperaattorina toimii City Bike Finland Oy. Kaupunkipyörien markkinoinnista ja ylläpidosta vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL).