Opetus ja kulttuuri

Kuntien opetus- ja kulttuuripalveluilla edistetään ihmisten hyvinvointia sekä kuntien ja alueiden elinvoimaisuuden edellytyksiä. Varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut edistävät elinikäistä oppimista ja väestön osaamista. Taide ja kulttuuri lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Parhaimmillaan hyvin hoidetut opetus- ja kulttuuripalvelut nostavat kunnan imagoa sekä houkuttelevat lisää asukkaita ja yhteisöjä kuntaan.

Kuntaliiton sivistyspoliittinen ohjelma Sivistyksen suunta 2025.

sjöström

Toteutuuko tavoiteltu inkluusio kouluissa?

Sen sijaan, että peräänkuulutetaan tiukempia säädöksiä ja opetuksen järjestäjien vahvempaa valvontaa, tulee ensisijaisesti selvittää ja muodostaa käsitys mm. siitä, onko nykyinen kolmiportaisen tuen malli toimiva, kirjoittaa Mari Sjöström.
narrow
opiskelu

Kuntien ei kannata luopua ammattikorkeakoulujen omistajuudesta

Kunnilla on ammattikorkeakoulujen omistajina mahdollisuus tarttua alueensa kehittämisen haasteisiin ja kasvun edellytyksiin omistajaohjauksen kautta, kirjoittavat Hannele Salminen ja Hannele Louhelainen.
narrow
sauvakävely

Valtakunnalliset sivistystoimen neuvottelupäivät 1.-2.10.2019

Seminaarin ensimmäisenä päivänä tarkennamme eri näkökulmista hallituskauden sivistys- ja hyvinvointipoliittisia näkymiä. Toisena päivänä paneudumme johtamisen ja johtamistyön ajankohtaisiin ja tulevaisuuden kysymyksiin - osaamisen kehittämistä ja hyvinvointia unohtamatta.
lateral-image-left
Kuntamarkkinat

Kuntamarkkinat jälleen 11.-12.9.!

Syyskuussa järjestettävä Kuntamarkkinat on kunta-alan vuoden tärkein tapaamispaikka, jossa keskustellaan julkisen hallinnon ajankohtaisimmista asioista. Satoja seminaareja, tietoiskuja ja näytteilleasettajia. Tervetuloa mukaan.

lateral-image-right