Opetus ja kulttuuri

Kuntien opetus- ja kulttuuripalveluilla edistetään ihmisten hyvinvointia sekä kuntien ja alueiden elinvoimaisuuden edellytyksiä.
Varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut edistävät elinikäistä oppimista ja väestön osaamista.
Taide ja kulttuuri lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Parhaimmillaan hyvin hoidetut opetus- ja kulttuuripalvelut nostavat kunnan imagoa sekä houkuttelevat lisää asukkaita ja yhteisöjä kuntaan.

Kuntaliiton sivistyspoliittinen ohjelma Sivistyksen suunta 2025.

väisänen-haapanen

Perusopetuksen valtionavustusputki yskii: Perusrahoitus kuntoon

Tällä ja edellisellä hallituskaudella valtionosuuslakeja on muutettu siten, että kunnat saavat 2,3 miljardia euroa vähemmän valtionosuutta vuonna 2019, kuin mitä ne olisivat saaneet ilman vuosien 2012–2019 valtionosuuden vähennyspäätöksiä.
narrow
Jarkko Lahtinen

Yksityisen varhaiskasvatuksen valvontaan suhtaudutaan kunnissa vakavasti

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluntuottajien toiminnan epäkohdat ovat viime aikoina puhuttaneet julkisuudessa. Kuntia on moitittu valvonnan pettämisestä ja siitä että asioihin ei puututa riittävästi.
narrow
sivistyskunta

Sivistyskunnan roolit ja tuki -projekti

Projektilla tähdätään sivistyskunnan mahdollisuuksien löytämiseen ja vahvuuksien osoittamiseen. Tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen sekä kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön roolia terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.
lateral-image-left
get together

Sivistystoimen Get together 6.6.2019

Kesäinen Helsinki kutsuu sivistyspalveluiden johdon ja johtoryhmät kehittämään yhteistä johtajuuttaan sekä monitahoista yhteistyötä. Yhdessä Kuntaliiton ja johtamisen asiantuntijoiden kanssa pureudutaan johtamiskysymysten lisäksi sivistyspalveluiden ajankohtaisimpiin asioihin ja tulevaisuuteen.
lateral-image-left

Kuntaliiton podcastit

Kuntaliiton podcasteissa pääset pintaa syvemmälle kuntakentän ajankohtaisiin kuulumisiin.

lateral-image-left