Suomen EU-puheenjohtajakausi ja kunnat

eu

Suomen EU-puheenjohtajakausi käynnistyy virallisesti 1.7.2019. Kuntaliitto on mukana puheenjohtajakauden tapahtumissa ja ohjelmassa.

Suuri osa kunnissa tehtävistä päätöksistä kytkeytyy EU:n päätöksentekoon. Kuntaliitto valvoo kuntien ja maakuntien etuja Euroopan unionissa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Haluamme vaikuttaa EU:n toimintaan sekä hyödyntää kansainvälisen yhteistyön mahdollisuuksia turvataksemme kuntien toimintaa ja kehittymistä. Kuntaliitolla on myös EU-edunvalvontaa tukeva toimisto Brysselissä.

Tältä sivulta löydät aiheeseen liittyviä kirjoituksia, tapahtumia ja tavoitteemme puheenjohtajakaudelle.

Suomen EU-puheenjohtajakausi käynnistyy heinäkuussa

Puheenjohtajakausi on tärkeä Kuntaliitolle ja kunnille. Kuntaliiton selvityksen mukaan noin 60 prosenttia kuntien päätöksistä ja tehtävistä liittyy jollakin tavalla Euroopan unioniin, kertoo ruotsinkielisten ja kansainvälisten asioiden johtaja Ida Sulin.
lateral-image-right

Kuntaliiton tavoitteet Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle

Kuntaliiton EU-puheenjohtajuuskauden tavoitteissa painotetaan EU:n tulevan ohjelmakauden 2021-2027 merkitystä kunnille ja maakunnille.
lateral-image-left
brysseli

Kuntaliiton EU-edunvalvonta

Kuntaliiton EU-edunvalvonnan lähtökohtana on Suomen kuntien toimintaedellytysten turvaaminen ja kehittäminen. Vaikutamme EU:ssa sekä hyödynnämme EU-jäsenyyden tarjoamia mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön.
lateral-image-right
Erja Horttanainen

Erja
Horttanainen