Sosiaalihuollon lainsäädännön uudistaminen

Uusi sosiaalihuoltolaki ja siihen liittyvät muut lainmuutokset ovat tulleet pääosin voimaan 1.4.2015. Tässä yhteydessä myös lastensuojelulakiin on tehty huomattavia muutoksia. Kuntaliitto on julkaissut asiaa koskevan yleiskirjeen (9/2015) 25.6.2015.

Sosiaalihuollon lainsäädännön uudistamistyöryhmä jakoi uudistuksen kolmeen vaiheeseen. Sosiaalihuollon yleislain uudistaminen muodostaa lainsäädäntöhankkeen ensimmäisen vaiheen, toisessa vaiheessa läpikäydään sosiaalihuollon erityislait ja kolmannessa vaiheessa keskitytään rajapintakysymyksiin.

Erityislainsäädännön osalta on parhaillaan meneillään vammaislainsäädännön uudistamisen valmistelutyö.

Kuntaliiton verkkopalvelussa

Muualla verkossa

Palvelusähköposti-symboli

Palvelusähköposti
sosiaali ja terveys

Sähköposti

Palvelemme kuntien henkilöstöä ja luottamushenkilöitä sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevissa asioissa. Näissä kysymyksissä suosittelemme käyttämään ensisijaisesti palvelusähköpostiamme.

Sosiaali ja terveys
Palvelusähköpostit
Sami Uotinen

Sami