Tanja Rantanen 31.8.2016:

Kuntamarkkinat tulee: Markkinakonkari vinkkaa, miten tapahtumasta saa kaiken hyödyn irti

Rantanen

Kuntamarkkinat on Kuntaliiton suurin asiakastapahtuma, joka vuosittain syyskuun puolivälissä muuttaa kuntaliittolaisten oman työpaikan, Kuntatalon, yhdeksi isoksi markkinapaikaksi kunta-alan ammattilaisille.  Asiantuntijan näkövinkkelistä kaksipäiväinen markkinahumu merkitsee paitsi erilaista valmistelutyötä aikaisesta keväästä lähtien, myös mahtavan mahdollisuuden tutustua ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin keskusteluihin ja mielenkiintoisiin ihmisiin omalla työpaikallaan.

Voin jo rehellisesti sanoa olevani jonkinlainen markkinakonkari, koska minulla on takana jo kymmenet markkinat kuntaliittolaisena. Talo tuntuu jo tutulta myös markkinapäivinä, mikä ei ole itsestäänselvyys, sillä muutos normaaliin arkeen on valtava.

Ensimmäisenä vuonna olin vähällä eksyä useamman kerran, sillä mikään ei näyttänyt tutulta ja talossa liikkui samaan aikaan satoja muita ihmisiä. Hassulta tuntui myös tulla sisään pääoven sijaan autohallin kautta. Kun rampille astuu, unohtaa nopeasti olevansa autotallissa, ja silmien eteen avautuu ihmisiä kuhiseva messuhalli.

Neljä vinkkiä, joita noudattamalla hyödyt markkinoista eniten

Nyt kerron, miten saan itse Kuntamarkkinoista kaiken mahdollisen hyödyn irti.

1) Etsin seminaareista ja tietoiskuista (tänä vuonna niitä on jo 270) etukäteen itseäni kiinnostavat sisällöt. Valinnanvaikeutta on joka vuosi, sillä päällekkäistä kiinnostavaa ja hyödyllistä ohjelmaa on paljon. Ohjelmatarjontaan voi tutustua etukäteen www.kuntamarkkinat.fi. Sivuilla voi jopa koota oman ohjelmansa valmiiksi ennen tapahtumaa.

2) Sovin etukäteen tapaamisia kuntien viranhaltijoiden ja muiden työni kannalta tärkeiden ihmisten kanssa. Kuntamarkkinat ovat mahtava tilaisuus tavata erilaisia ihmisiä saman katon alla.

3) Varaan riittävästi aikaa näytteilleasettajien kanssa keskusteluun sekä markkinoilla kiertelyyn. Tänä vuonna näytteilleasettajia on 200.

4) En sovi markkinapäiville mitään muita tapahtumia tai kokouksia. Nämä kaksi päivää vuodessa olen omistanut täysin markkinoilla tavattaville ihmisille ja siellä puhuttaville aiheille.

Tule mukaan ja nykäise hihasta, niin vaihdetaan kuulumisia!

Nyt, kun h-hetkeen on noin kaksi viikkoa, jännitys alkaa tiivistyä. Omien tapahtumiemme järjestelyt ovat jo hyvässä vaiheessa: viimeisiä varmistuksia ja markkinointiponnisteluja tehdään.

Digitalisoituvassa maailmassa on hyvä tavata ihmisiä välillä myös kasvotusten. Kuntamarkkinat tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden maksutta.  Tänä vuonna suosittelen kaikille teeman ”Palvelukehitys, kokeilutoiminta ja digitalisaatio” -seminaareja, joiden valmistelussa olen myös itse saanut olla mukana.

Tervetuloa minunkin puolestani Kuntamarkkinoille 14.–15.9.2016!

Kirjoittaja
Tanja Rantanen

Kirjoittaja on aiemmin ollut kehityspäällikkö Kuntaliitossa.