Sote-uudistus ja Kuntaliitto

Kuntaliitto vaikuttaa siihen, että sote-uudistus valmistellaan kuntien ja alueiden erilaisuus sekä kuntien vahva rooli huomioiden. Uudistuksessa on painotettava sote-palvelujen painopisteen siirtämistä peruspalveluihin ja ennaltaehkäisevään toimintaan sekä tietojärjestelmien yhteensovittamista.

Tälle sivulle kootaan ajankohtaista tietoa sote-uudistuksen valmistelusta, tilannekuvasta sekä Kuntaliiton näkemyksistä ja kannanotoista.

Lausuntokierroksen kuntaverkostokäsittelyt

Tällä sivulla voit seurata sote-uudistuksen lakiluonnoksiin liittyvien verkostokäsittelyiden keskeisiä havaintoja sekä käsittelyiden aikataulua.

lateral-image-left

Viralliset lausunnot ja kuulemiset

Kuntaliiton viralliset lausunnot sekä kuulemisiin liittyvät materiaalit löytyvät kootusti täältä.

lateral-image-right

Blogit ja asiantuntijapuheenvuorot

Tältä sivulta löydät koottuna kaikki Kuntaliiton asiantuntijoiden blogit sekä erilaiset asiantuntijapuheenvuorot sote-uudistukseen liittyen.

lateral-image-left

Esitysmateriaalit

Kuntaliiton sote-uudistukseen liittyvät erilaiset esitysmateriaalit löytyvät kootusti tältä sivulta.

lateral-image-right
Tukea kunnille ja kuntayhtymille