Koulurakentaminen ja uuden opetussuunnitelman perusteet

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Kurssi
Kohderyhmä
Tapahtuma kaupunki
Tampere + striimaus
Tapahtumapaikka
Tampere + striimaus, Scandic Tampere City
Osoite
Hämeenkatu 1, TAMPERE
Hinta (ilman ALV)
290.00€
Tapahtuman järjestäjä
FCG Finnish Consulting Group

Oletko pohtinut:

• Miten muuttaa koulun toimintakulttuuria ja työtapoja?
• Millaisia vaatimuksia uusi opetussuunnitelma asettaa tilaratkaisuille?
• Millainen on toimiva koulurakennus?
• Kuinka opetustilojen suunnitteluprosessia voitaisiin kehittää?
• Kuinka oppimisympäristöjen tilatehokkuutta voidaan lisätä?

Innovatiivisten koulurakennusten ja oppimisympäristöjen suunnittelu ja toteuttaminen edellyttävät tietoa ja ymmärrystä oppimisen muutoksesta.

Pedagogisten toimintatapojen kehittymisen sekä digitalisaation ja mobilisoitumisen myötä uusi valtakunnallinen opetussuunnitelma antaa hyvät edellytykset työtapojen, toimintakulttuurin ja teknologian kehittämiselle. Samalla kouluihin ja oppimisympäristöihin kohdistuu uudenlaisia vaatimuksia ja haasteita, jotka tulisi huomioida opetuksen organisoinnissa sekä peruskorjaus- ja rakennushankkeissa. Kouluissa ja monitoimitaloissa korostuvat tilojen toiminnallisuus, käyttäjälähtöisyys ja monikäyttöisyys.

Oppimisympäristöjen kehittäminen edellyttää sivistystoimialan, teknisen toimialan sekä rakennuttajaorganisaatioiden tiivistä yhteistyötä. Yhtenä koulutuksen keskeisenä tavoitteena on tämän vuorovaikutuksen kehittäminen sekä luottamuksen vahvistaminen.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Voit osallistua myös etänä oman koneen välityksellä. Lähetän linkin ja salasanan koulutukseen ennen tilaisuutta. Kysymyksiä ja kommentteja voit tilaisuuden aikana lähettää viestiseinän kautta.