Tiedonohjaussuunnitelman laatiminen

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Kurssi
Tapahtuma kaupunki
webinaari
Osoite
Unknown
Hinta (ilman ALV)
200.00€
Tapahtuman järjestäjä
FCG Finnish Consulting Group

Tästä koulutuksesta saat tukea tiedonohjaussuunnitelman laadintaan.

Vielä ehdit ilmoittautua! Varsinainen ilmoittautumisaika on päättynyt 31.10. mutta voit ilmoittautua ilmoittautumislinkin ollessa auki.

Organisaatiolla on oltava ajantasaiset kuvaukset tehtävistään ja niiden yhteydessä kertyvistä tiedoista. Onko organisaatiollasi käytössä ajantasainen tiedonohjaussuunnitelma?

Tiedonohjaussuunnitelma (TOS) on kuvaus asioiden käsittelyprosesseista sekä niihin sisältyvistä tiedoista. Tiedonohjaussuunnitelma laaditaan erityisesti silloin, kun ollaan siirtymässä sähköisiin asioiden käsittelyprosesseihin ja ollaan toteuttamassa tietojen hallinnan automaattinen ohjaus tietojärjestelmiin.

TOS toimii organisaation asiankäsittelyn ohjeena ja ohjaa organisaation tietojen käsittelyä koko tiedon elinkaaren ajan. Se sisältää informaatiota muun muassa tiedon muodosta, rekisteröinnistä, julkisuudesta ja salassapidosta, säilytysajasta ja -paikasta. Tiedonohjaussuunnitelmassa kuvataan organisaation prosessit sekä niihin sisältyvät tiedot.

Valmisteilla olevan tiedonhallintalain mukaan organisaation on jatkossa laadittava tiedonhallintamalli. Ajantasainen tiedonohjaussuunnitelma helpottaa tiedonhallintamallin laatimisessa.

Tutustu koulutuksen sisältöön ohjelma-välilehdellä.