Seminaari 16.4.2018 Kuntatalolla klo 12.30-15.30

Kuntataloustilaston tärkeys maakunta- ja sote-uudistuksessa

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtuma kaupunki
Kuntatalo
Osoite
Toinen linja 14, 00530 Helsinki, kokoustila A 3.23
Hinta (ilman ALV)
0.00€
Tapahtuman järjestäjä
Kuntaliitto

Maakunta- ja sote-uudistuksessa kuntatalous puolittuu, kun sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen tehtävät siirtyvät maakuntien vastuulle. Kuntien vero- ja valtionosuustuloja siirretään uudistuksessa maakuntien rahoitusta varten lähes 18 miljardia euroja. Siirtolaskelmat perustuvat tietoihin, joita yksittäiset kunnat ilmoittavat Tilastokeskuksen Kuntataloustilastossa. Uudistuksen siirtolaskennan onnistuminen riippuu Tilastokeskuksen Kuntataloustilaston kuntakohtaisten tietojen oikeellisuudesta.

Kuntaliiton seminaari maanantaina 16.4.2018 keskittyy maakunta- ja sote-uudistuksen laskelmissa käytettävien kuntakohtaisten tietojen oikeellisuuteen, Tilastokeskuksen Kuntataloustilaston täyttöön ja tilastointiin liittyvään ohjeistukseen. Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille kuntien taloustilastoinnin kanssa työskenteleville, esimerkiksi kuntien talousasiantuntijoille ja -suunnittelijoille, kirjanpitäjille, controllereille ja hallinto- ja talousjohdolle. Asia on erittäin ajankohtainen, sillä seuraava määräaika Kuntataloustietojen toimittamisessa on toukokuu 2018, jolloin Kuntataloustilastoon kerätään kuntien ja kuntayhtymien vuoden 2017 tilinpäätöstiedot.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 7.4.2018 oheisen linkin kautta: http://bit.ly/2FULljp

Osallistu nyt ja varmista, että uudistuksen tärkeimmät tiedot ovat tilastoissa oikein täytettynä juuri oman kuntasi osalta!

Aika       Maanantai 16.4.2018 alkaen klo 12.30

Paikka   Kuntatalo, kokoushuone A 3.23, Toinen linja 14, 00530 Helsinki

Tilaisuus on osallistujille maksuton.

Tilaisuudesta tehdään tallenne. Tallenne lähetetään kaikille ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen viikolla 17.

klo 12.30  Tervetuloa
Kuntatalousyksikön vs. johtaja Henrik Rainio

•     Tukipalvelut ja välilliset kustannukset
  •     Työllisyyspalvelut