Maakunta- ja sote-uudistuksen muutostuki

Maakuntafoorumi: Henkilöstösiirrot sekä sopimusten siirrot ja hankintalainsäädännön reunaehdot

maakuntafoorumi

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtuma kaupunki
Kuntatalo, kokoustila A3.23
Osoite
Toinen linja 14
Tapahtuman järjestäjä
Kuntaliitto ja KT Kuntatyönantajat

Kuntaliitto järjestää toisen maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa tukevan maakuntafoorumin keskiviikkona 19.9.2018 klo 9.30-15.00 Kuntatalolla Helsingissä (Toinen linja 14, kokoustila A3.23). Maakuntafoorumin teemana on henkilöstösiirrot sekä sopimusten siirrot ja hankintalainsäädännön reunaehdot.

Maakunta- ja sote-uudistuksessa kuntien ja kuntayhtymien henkilöstöstä yli 210 000 työntekijää ja viranhaltijaa siirtyy maakuntakonsernin palvelukseen. Tässä muutosprosessissa KT tukee kuntia ja kuntayhtymiä, väliaikaishallintoa sekä uusia maakuntatyönantajia mm. verkostojen, viestinnän, oppaiden, hyvien käytäntöjen levittämisen ja työnantajaneuvonnan avulla. KT Kuntatyönantajien rooliin kuuluu myös julkisen sektorin työnantajaedunvalvonta.

Aamupäivän aikana työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas avaavat tätä teemaa ja terveiset työnantajayhteistyöstä luovutuksen saajan sekä luovuttavan työnantajan näkökulmasta tuovat Uudenmaan maakunnan HR -vastuuvalmistelija Outi Sonkeri ja Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen.

Iltapäivän teemana on maakunnalle siirtyvät sopimukset. Ne muodostavat maakunnan sopimustoiminnan perustan. Siksi siirtyvien sopimusten kartoittamiseen ja analysointiin tulee panostaa huolella. Käytännön valmistelusta kertovat siirtäjä-organisaation näkökulman Turun kaupungin johtava kaupunginlakimies Laura Klami ja vastaanottajan näkökulman Etelä-Pohjanmaan muutosjohtaja Johanna Sorvettula.

9.30            Aamukahvi

Henkilöstösiirrot

10.00          Avaus
                    Sote- ja maakuntauudistus on työmarkkinahistorian suurin liikkeen luovutus

Työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, KT Kuntatyönantajat

10.30          Työnantajayhteistyö on uudistuksessa välttämätöntä
                    Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja ja KT:n valtuuskunnan puheenjohtaja Kirsi-Marja Lievonen
                    ja HUS:n henkilöstöjohtaja sekä Uusimaa 2019-hankkeen HR-vastuuvalmistelija Outi Sonkeri

11.15          KT tukee kuntatyönantajia ja uusia maakuntia muutoksessa
                    HR-valmistelun uusimmat kuulumiset

Neuvottelupäällikkö ja KT Muutostuki-ryhmän vetäjä Henrika Nybondas-Kangas,
                    KT Kuntatyönantajat

11.45          Kysymyksiä ja keskustelua

12-13         Lounas (omakustanteinen)

Sopimusten siirrot ja hankintalainsäädännön reunaehdot

13.00          Avaus
                    Johtava lakimies Leena Hoppu-Mäenpää, Kuntaliitto

13.20          Sopimusten muuttamisen hankintalain reunaehdot
                    Johtava lakimies Katariina Huikko, Kuntaliitto

13.40          Sopimusten siirto siirtäjän näkökulmasta
                    Johtava kaupunginlakimies Laura Klami, Turku

14.20          Johtopäätökset valtion sopimustarkastuksesta ja yhteistyö hankinnoissa
                    Muutosjohtaja Johanna Sorvettula, Etelä-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistus

15.00          Tilaisuus päättyy

Maakuntafoorumeita järjestetään noin kuukauden välein kentältä nousseiden tarpeiden pohjalta. Foorumit ovat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon kannalta keskeisten teemojen ja vertaisoppimisen alusta. Maakuntafoorumien painopisteinä ovat maakuntien itsehallinnollista luonnetta tukevat asiat sekä kunta-maakunta-yhdyspintakysymykset.

Kullakin maakuntafoorumilla on oma kohderyhmänsä kyseessä olevan maakuntafoorumin teeman perusteella ja tilaisuudet on tarkoitettu niihin kutsun saaneille. Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Ilmoittautumisen yhteydessä etäosallistumisesta ilmoittaneille lähetetään lähetyslinkki sähköpostilla lähempänä tilaisuutta.

Lisätietoa antavat Leena Hoppu-Mäenpää, Suomen Kuntaliitto (leena.hoppu-maenpaa@kuntaliitto.fi) ja Kirsi Korppi, KT Kuntatyönantajat (kirsi.korppi@kt.fi)

Tagit

Leena Hoppu-Mäenpää

Johtava lakimies

Työvapaalla 30.4.2022 asti. | Tjänstledig t.o.m. 30.4.2022.

Lakiyksikkö, Lakiasiat
+358 9 771 2376, +358 50 576 1084
  • sopimusten johtaminen ja sopimushallinta
  • sopimusoikeus ja sopimusperusteinen varautuminen