Maakunta- ja sote-uudistuksen muutostuki

Maakuntafoorumi: Palveluintegraatio ja hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä 16.10.2018

Maakuntafoorumi

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtuma kaupunki
Kuntatalo
Osoite
Toinen linja 14
Tapahtuman järjestäjä
Kuntaliitto

Kuntaliitto järjestää maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa tukevan maakuntafoorumin teemalla palveluintegraatio ja hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä tiistaina 16.10.2018 klo 9.30-15.00 Kuntatalolla.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen siirtyessä maakuntiin suuri osa lasten ja perheiden palveluista jää edelleen kuntien vastuulle. Monet palvelut limittyvät toisiinsa muodostaen kuntien ja maakuntien palveluiden välille yhdyspintoja. Uudistuksessa tulee löytää sellaisia yhteistyön malleja ja rakenteita, että asiakas saa palvelun helposti ja sujuvasti. Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen tulee olemaan sekä kunnan, että maakunnan keskeinen tehtävä, joka ulottuu kaikkiin toimialoihin. Työssä tarvitaan toimivia suunnittelun ja seurannan välineitä, johtamista sekä yhteistyömalleja.

Aamupäivän aikana tarkastelussa on yhteistyö yhdyspinnoilla, palveluintegraatio ja asiakasohjaus. Iltapäivällä keskitytään hyvinvoinnin johtamiseen ja hyvinvoinnin palveluketjuihin. Seminaari on kohdistettu maakunta- ja sote-uudistuksen vastuuvalmistelijoiden lisäksi mm. kuntien sivistysjohdon edustajille. Päivän puheenjohtajana toimii Kuntaliiton opetus ja kulttuuri -yksikön johtaja Terhi Päivärinta.

Tallennekuva

Jälkitallenteet foorumin puheenvuoroista ovat nähtävillä Kunta.tv:n sivulla.

9.30            Aamukahvi

10.00          Avaus
                    Hanna Tainio, varatoimitusjohtaja, Kuntaliitto

10.15          Yhdyspinnat ja yhteistyörakenteet lasten, nuorten ja perheiden palveluissa
                    Matti Kaivosoja, selvityshenkilö, LT ylilääkäri, SOITE

11.15          Kuntien, maakuntien ja muiden toimijoiden palveluketjujen ja asiakasohjauksen hallinta
                    Johanna Ritvanen, projektijohtaja, Turun kaupunki

Matalan kynnyksen neuvonta ja ohjaus sekä yhdyspinnat kunnan - sote-keskuksen ja
                    maakunnan liikelaitoksen välillä

Essi Mäki-Hallila, projektipäällikkö, Tampereen kaupunki

12.15          Lounas (omakustanteinen)

13.15          Hyvinvointijohtamisen työvälineet konkreettista yhteistyötä luomassa
                    Soile Ridanpää-Vuolle, sote-koordinaattori, Pirkanmaan maakunta

14.15          Hyvinvoinnin palveluketjuilla vaikuttavuutta asukkaille - esimerkkejä kulttuurin ja liikunnan
                    palveluketjujen toteutuksista

Johanna Selkee, erityisasiantuntija, Kuntaliitto
                    Teemu Japisson, erityisasiantuntija, Kuntaliitto

14.45          Päätössanat

15.00          Tilaisuus päättyy

Maakuntafoorumeita järjestetään noin kuukauden välein kentältä nousseiden tarpeiden pohjalta. Foorumit ovat maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon kannalta keskeisten teemojen ja vertaisoppimisen alusta. Maakuntafoorumien painopisteinä ovat maakuntien itsehallinnollista luonnetta tukevat asiat sekä kunta-maakunta-yhdyspintakysymykset.

Kullakin maakuntafoorumilla on oma kohderyhmänsä kyseessä olevan maakuntafoorumin teeman perusteella ja tilaisuudet on tarkoitettu niihin kutsun saaneille. Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Ilmoittautumisen yhteydessä etäosallistumisesta ilmoittaneille lähetetään lähetyslinkki sähköpostilla lähempänä tilaisuutta.

Tagit
Irmeli Myllymäki

Irmeli
Myllymäki