Johdon sihteereiden ja assistenttien ajankohtaispäivät

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Kurssi
Tapahtuma kaupunki
Mikkeli
Tapahtumapaikka
Mikkeli, Original Sokos Hotel Vaakuna
Osoite
Porrassalmenkatu 9, MIKKELI
Hinta (ilman ALV)
560.00€
Tapahtuman järjestäjä
FCG Finnish Consulting Group

Mikkelin kaupunki ja FCG Koulutus toivottavat johdon sihteerit ja assistentit tervetulleiksi Mikkeliin.

Päivillä paneudutaam mm. kaupunkien ja kaupunkiseutujen kehittämiseen ja tulevaisuuteen. Viime aikoina tapetilla ovat olleet väestöennusteet, joiden mukaan Suomen väestö keskittyy seuraavien 20 vuoden aikana voimakkaammin kuin aikaisemmin on ajateltu. Päivillä tarkastellaan muutoksen ajureita sekä alueiden elinvoimaisuutta vahvistavia tekijöitä.

Päivät avaa Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Halonen on väitellyt mainetyöstä kaupunkiseudun kehittämisen välineenä ja tutkinut, kuinka mainetyö voidaan ottaa kaupunkiseudun johtamisen ja strategisen kehittämisen välineeksi. Erityisen kiinnostavan esityksestä tekee se, että Halonen pystyy nykyisessä työssään kaupunginjohtajana hyödyntämään väitöskirjansa oppeja. Mitkä asiat hän on todennut toimiviksi ja miten ne näkyvät Mikkelissä käytännössä?

Keskustelua kaupunkien ja kaupunkiseutujen tulevaisuudesta jatkaa taloustieteen professori Hannu Tervo. Hän pureutuu esityksessään väestönkehitykseen, muuttoliikkeeseen ja vetovoimatekijöihin. Miten kaupunkien kasvu heijastuu ympäröivien alueiden kehitykseen? Mitkä ovat menestyvien alueiden vetovoimatekijöitä?

Osallistuminen kannattaa, koska päivien aikana tapaat kollegoita eri puolilta maata – vertaat kokemuksia ja valitset sopivimmat vinkit ja työkalut itsellesi. Tutustut myös kiinnostavaan kattaukseen esimerkkejä Mikkelistä ja saat tutkittua tietoa alueiden vetovoiman kehittymisestä, syistä ja seurauksista.

Tervetuloa Mikkeliin!

Heimohenkeä jo 3000 vuotta.
Olemme asuttaneet Savon synnyinseutua jo kivikaudelta lähtien. Saimaan rannalle Astuvansalmen kallioon maalattu naismetsästäjä kertoo jo muinaisista ajoista lähtien vaikuttaneesta yhdenvertaisuudesta. Yhdenvertaisuus, kestävä kehitys, koulutus ja ylpeys omasta tekemisestä ovat aina olleet Mikkelissä elämän perusasetukset. Puhtaista vesistä pulppuava kepeä, mutta päättäväinen olemus on ominaista alueella asuville ihmisille. Torilla näkee kuinka mikkeliläinen tykkää soittaa suutaan. Etenkin asioista sieltä itsestään – Mikkelistä!