Rajoitustoimet ja asiantuntijatiimi kehitysvammahuollossa

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Kurssi
Tapahtuma kaupunki
Helsinki + striimaus
Tapahtumapaikka
Helsinki, Scandic Hotel Simonkenttä
Osoite
Simonkatu 9, HELSINKI
Hinta (ilman ALV)
0.00€
Tapahtuman järjestäjä
FCG Finnish Consulting Group

Tämä koulutus pureutuu kehitysvammalain mukaisiin rajoitustoimiin ja asiantuntijatiimin rooliin päätöksenteossa.

Koulutuksessa käydään läpi rajoitustoimia koskevat lain edellyttämät ennakolliset toimet ja rajoitustoimia koskevat yleiset edellytykset sekä erikseen kunkin rajoitustoimen erityiset edellytykset. Lisäksi keskitytään asiantuntijoiden rooliin ja heille säädettyihin tehtäviin. Miten asiantuntijoiden tulee osallistua ennakollisten toimien toteuttamiseen ja suunnitelmien tekemiseen, miten arviot ennen rajoitustoimenpiteen käyttöä tulee tehdä, miten rajoitustoimenpiteen käyttöä pitää seurata ja arvioida, mikä on asiantuntijoiden rooli rajoitustoimenpiteen jälkiselvittelyssä.

Koulutus on tarkoitettu kaikille sosiaalityön, lääketieteen ja psykologian asiantuntijoille, jotka toimivat kehitysvammalain mukaisina asiantuntijoina sekä kaikille muille kehitysvammalain rajoitustoimenpiteiden päätöksentekoon ja toteuttamiseen osallistuville.

Koulutuksessa käytetään tapausesimerkkejä ja osallistujat voivat toimittaa ennen koulutusta omia esimerkkitapauksiaan, joita käydään läpi koulutuksessa. Kouluttajana toimii kokenut vammaisalan lakimies Liisa Murto

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittauduthan viimeistään 29.10.2019.