Seutukaupunkiseminaari – kohti tulevaa hallitusohjelmaa 20.3.2019

Tapahtuman järjestäjä
Seutukaupunkiverkosto ja Riihimäen kaupunki

Robotiikkakisat Riihimaella

Seutukaupungeissa halutaan tarjota lapsille ja nuorille uusia tapoja oppia. Riihimäellä pidettiin koululaisten robotiikan SM- ja EM-kisat tammikuussa 2019. Kuva palkintojenjaosta.

Keskustelu kaupunkipolitiikasta kiihtyy eduskuntavaalien alla. Mikä on seutukaupunkien rooli suomalaisessa kaupunkikehitystyössä? Seutukaupunkiohjelma luovutettiin kesällä 2018 ministeri Anu Vehviläiselle ja se sisälsi tärkeitä nostoja ajatellen seutukaupunkien menestymistä tulevaisuudessa. Ohjelma asemoi seutukaupungit kiinteästi osaksi kaupunkipolitiikan kokonaisuutta.

Seutukaupunkiseminaari kokoaa yhteen monimuotoisesta kaupunkipolitiikasta kiinnostuneet kuulemaan seutukaupunkien vaalikevään kärkiteemoista, kansanedustajaehdokkaiden näkemyksiä tulevan hallituksen työstä sekä havaintoja seutukaupunkien vetovoimatekijöistä tutkitun tiedon perusteella.

Tilaisuus on ensisijaisesti kohdennettu seutukaupunkien kansanedustajille, luottamushenkilöille ja viranhaltijoille sekä median edustajille. Seminaarin järjestää 54 kaupungin seutukaupunkiverkosto yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa. Tilaisuus on maksuton.

OHJELMA

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii seutukaupunkiverkoston puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, Huittisten kaupunki

09.30
Aamukahvit tarjolla