Kuntaliiton Uskalla kokeilla -ohjelma

Vuoden 2016 kokeiluteko

nainen ja tietokone

Vuoden 2016 kokeiluteoksi on valittu Oulukaaren kuntayhtymän kokeilut: Kehitysvammaisten asiakkaiden osallisuuden vahvistaminen ja sen uudet muodot sekä Matalan kynnyksen chat -palvelut. Molemmat kokeilut parantavat palvelujen käyttäjien osallisuutta yhteiskunnassa. Kunniamaininta annettiin Kuntaliiton Uskalla kokeilla -verkostofoorumissa 16.11.2016.

Onnistunut kokeilu on luonteeltaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti olemassa olevia toimintoja haastava. Tavoiteasettelultaan kokeilu on konkreettinen ja käytännönläheinen, se liittyy kunnan kehittämiseen sekä on toteutettavissa oleva. Kokeilu on toteutettu sellaiseen toimintaan liittyen, josta ei ole ollut aikaisemmin tietoa. Kokeilun tulokset on käsitelty huolellisesti niin kokeilijoiden keskuudessa kuin kunnan päätöksenteossa. Uuden oppiminen on ollut keskeinen lähtökohta kokeilussa.

Vuoden kokeiluteko -maininta annettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, jolloin maininnan sai yhteisöllisen innovoinnin kehittäminen Ilomantsissa ja Viitasaarella.

Lisätietoja Oulunkaaren voitokkaista kokeiluista voi kysyä Oulunkaaren kuntayhtymästä perhepalvelujohtaja Mirva Salmelalta.​

Eero Ylinentalo

Etunimi
Eero
Sukunimi
Ylinentalo
Asiantuntija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2236
Kännykkä
+358 50 362 4743
Vastuualueet
  • Kestävä kehitys
  • Yhteiskehittäminen
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Strategiayksikkö
Tiimi
Strategia, kehitys ja TKI-toiminnan koordinaatio
Tuula Jäppinen

Etunimi
Tuula
Sukunimi
Jäppinen
Innovaatio-asiantuntija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2583
Kännykkä
+358 50 520 0385
Vastuualueet
  • Ennakointi- ja tulevaisuustyö
  • Kuntaliiton strategiatyö ja innovaatiotoiminta
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Strategiayksikkö
Tiimi
Strategia, kehitys ja TKI-toiminnan koordinaatio