Kuntaliitto

Suomen Kuntaliitto on kuntasektorin toimintaedellytysten turvaaja ja kehittäjä. Kuntaliiton jäseniä ovat Suomen kunnat ja kaupungit. Toiminnassamme ovat mukana myös maakuntien liitot, muut kuntayhtymät sekä kuntataustaiset osakeyhtiöt.

Tavoittelemme sitä, että kunnat, alueet ja Kuntaliitto toimisivat ennakoivasti ja olisivat siten kehityksessä askeleen edellä, rakentaisivat yhteistyötä yli rajojen sekä toimisivat uudistavan kulttuurin edistämiseksi.

Tutustu Kuntaliiton vuosikertomukseen vuodelta 2023: Elinvoima- ja hyvinvointikunnan ensiaskeleet.

Kuntaliitossa työskentelee noin 140 kunta-alan asiantuntijaa. Kuntaliiton tytäryhtiöitä ovat FCG Finnish Consulting Group Oy, KL-Kuntahankinnat Oy sekä KL-Kustannus Oy. Tutustu Kuntaliiton organisaatioon  ja päätöksentekoon!

Minna Karhunen on Kuntaliiton toimitusjohtaja. Varatoimitusjohtajat ovat Timo Reina ja Hanna Tainio. Kuntaliiton toimintaa ohjaa valtuuskunta ja hallitus

Vahvuutenamme on monialainen osaaminen sekä kuntien ja alueiden toiminnan kokonaisnäkemys. Kuntaliiton toiminnan lähtökohtana on itsehallinnon ja elinvoimaisuuden sekä asukkaiden hyvinvoinnin ja demokratian vahvistaminen.

henkilöstö

Kuntaliittolaisten yhteystiedot

Kuntaliiton asiantuntijoiden yhteystiedot löytyvät hakemistosta, jossa on hakutoiminto sekä aihepiirien mukainen jaottelu.

lateral-image-right

Kuntaliiton tapahtumat

Kuntaliitto ja Kuntaliitto-konserni järjestävät runsaasti tapahtumia. Etsi tapahtumakalenterista oman alasi tilaisuudet.

lateral-image-left

Yleiskirjeet ja lausunnot

Yleiskirjeet ovat Kuntaliiton ohjeita ja suosituksia kunnille ja kuntayhtymille. Lausunnot ovat kannanottoja viranomaisten lausuntopyyntöihin.

lateral-image-right

Kuntaliiton uutiskirjeet

Kuntaliiton uutiskirjeet ovat oiva tapa saada ajankohtainen tieto kunta-alalta suoraan sähköpostiisi.

lateral-image-left
Kolme henkilöä seisoo rinnakkain ja katsoo hymyillen kameraan.

Tutustu tulevaisuuden kunnan rooleihin

Tulevaisuuden kunnan perustehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvointia, yhteisöllisyyttä  ja alueen elinvoimaa. 

lateral-image-right

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää