Alusta kuntien tavoitteelliselle ilmastotyölle

Ilmastokunnat

Kuntaliiton Ilmastokunnat-toiminta tukee kuntia niiden ilmastotyössä. 

Isoin osa suomalaisista asuu kunnassa, jossa tehdään tavoitteellista ilmastotyötä. Kuntien ilmastotavoitteiden kunnianhimo on noussut viimeisimpien vuosien aikana merkittävästi – 45 % suomalaisista asuukin kunnassa, joka tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Kuntaliiton tavoitteena on kuntien, seutujen ja maakuntien ilmastotyön sekä erilaisten hankkeiden ja verkostojen saattaminen yhteen. IlmastoKunnat on viestintää ja vuorovaikutusta verkostojen välille ja yli.

Seuraa kuntien ilmastotyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #ilmastokunnat, liity sähköpostilistalle tai tule mukaan tapaamisiin.

Ilmastokunnat

Ilmastonmuutoksen torjunta edellyttää valtion ja kuntien vahvaa kumppanuutta

Kuntaliiton mukaan kuntien toimintaedellytyksiä ilmastonmuutoksen hillinnässä ja kiertotalouden edistämisessä on vahvistettava. Kunnilla täytyy olla mahdollisuuksia osallistua tavoitteita koskevaan päätöksentekoon ja resursseja on kohdistettava kuntien ilmasto- ja kiertotaloustyön tukemiseen.

lateral-image-right
Kuntien ilmastopolitiikan suunta

Kuntien ilmastopolitiikan suunta on oikea ja vauhti kiihtyvä

Miten kuntien suunta sitten saadaan pidettyä oikeana ja vauhtia kiihdytettyä kohti hiilineutraaliutta? Hiljattain julkistetun Ilmastobarometrin tulosten mukaan kolme neljästä suomalaisesta pitää tärkeänä, että kunta luo asukkailleen mahdollisuuden ilmastoystävälliseen arkeen.

lateral-image-left
ilmastonmuutokseen sopeutuminen

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen kunnissa

Ilmastonmuutos on kuntien toiminnalle riski, jonka mahdolliset vaikutukset on huomioitava päätöksenteossa sekä toiminnan ja talouden suunnittelussa. Sopeutuminen ja varautuminen muuttuvaan ympäristöön edellyttää ilmastovaikutusten huomioimista jokaisella toimialalla.

lateral-image-right
Miira Riipinen

Etunimi
Miira
Sukunimi
Riipinen
ympäristöpäällikkö

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2106
Kännykkä
+358 40 824 4401
Vastuualueet
  • Kuntien ympäristöhallinnon kehittäminen ja seuranta
  • Kuntien ympäristönsuojelun edistäminen
  • Vesien- ja luonnonsuojelu
  • Ilmastonmuutos
  • Kiertotalous
  • Kestävä kehitys
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Alueet ja yhdyskunnat
Tiimi
Ympäristö
Twitter-tili