Yhdyskunnat ja ympäristö

Tuemme kuntia hyvän ympäristön toteuttamisessa ja yhdyskuntiin liittyvien palveluiden järjestämisessä. Tavoitteenamme terveellinen ja turvallinen elinympäristö eheä yhdyskuntarakenne ja toimiva kuntatekniikka. Maankäytössä, yhdyskuntarakentamisessa ja muussa ympäristöä koskevassa päätöksenteossa kannustamme kuntia avoimuuteen sekä vastuullisiin ja ympäristöä säästäviin ratkaisuihin.

Alueet ja yhdyskunnat yksikkö Kuntamarkkinoilla 2020

Täältä löydät Alueet ja yhdyskunnat yksikön seminaarien materiaalit Kuntamarkkinoilla

lateral-image-right

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnistetty. Kuntaliitto osallistuu aktiivisesti lainvalmisteluun ja on edustettuna työryhmässä. Työryhmän valmistelujaoksissa ja sidosryhmäfoorumissa on Kuntaliiton lisäksi myös kuntien edustajia.

lateral-image-left

Tilaa Kuntaliiton "Yhdyskunnat ja ympäristö" uutiskirje

Kuntaliiton uutiskirjeet tarjoavat ajankohtaista tietoa kunta-alalta suoraan sähköpostiisi. Yhdyskunnat ja ympäristö -uutiskirjeen lisäksi tarjolla myös muita mielenkiintoisia teemoja sähköpostiisi.

lateral-image-right

Työllisyyden ratkaisumalli

Kuntapohjaisessa ratkaisumallissa ehdotetaan, että työnantajien ja työnhakijoiden TE-palvelut ovat kuntien järjestämisvastuulla. Palvelut järjestetään asiakas- ja tarvelähtöisesti yhdenvertaisina ja työvoiman vapaata liikkuvuutta edistäen eri kokoisissa kunnissa koko Suomessa.

lateral-image-left