Kuntaliitto on kuntien ja alueiden puolestapuhuja, kehittäjä ja asiantuntija

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle.​ Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

lateral-image-right

Tapahtumat

16.4.

Tilaisuus on uusi hyte-työn ja yhdyspintojen ajankohtaisiin asioihin ja toiminnan kehittämiseen keskittyvä etäkoulutus. Koulutus on suunnattu laajasti hyte-työn ja monimuotoisen yhdyspintatyön ammattilaisille, sekä kaikille yhdyspintatyöstä ja yhteistyöstä kiinnostuneille tahoille.

17.4.
Johtaminen ja kehittäminen

Käytännönläheinen koulutuspäivä hoitotyön kirjaamisesta ja sitä ohjaavasta lainsäädännöstä.

17.4.

Tervetuloa Kuntien liikkumisohjelmat -työpajasarjan päätösseminaariin 17.4.2024! Tilaisuuden tavoitteena on tarjota asiantuntijapuheenvuoroja, kokemuksia ja käytännön esimerkkejä kentältä, herättää keskustelua ja antaa mahdollisuuksia ajatusten vaihtamiselle. 

Julkaisut

TE-palvelut 2024 -uudistus

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu työ- ja elinkeinotoimistoilta siirtyy kunnille 1.1.2025. Kuntaliitto tarjoaa neuvoja ja tukea uudistukseen.

lateral-image-left

Kuntien rahoitusjärjestelmän uudistaminen eli rahoitusremppa on käynnistynyt!

Hallitusohjelman kirjauksen mukaan kuntien rahoituksen ja valtionosuusjärjestelmän kokonaisuus uudistetaan vastaamaan kuntien uutta roolia ja sote-uudistuksen voimaantulon sekä TE-uudistuksen jälkeistä tilannetta.

lateral-image-right

Uusimmat asiantuntijasivujen päivitykset

Seuraa meitä ja keskustele kanssamme