ARTTU2-tutkimusohjelma

Henkilöstö strategisena resurssina -osaprojektin työpaja Kuntatalolla 23.5.2017

Henkilöstö strategisena resurssina -osaprojektissa viedään tutkimus käytäntöön

Henkilöstö strategisena resurssina -tutkimuksen kunnille suunnattu työpaja pidetään 23.5. klo 09.30 – 12.00 Kuntatalolla tilassa B 3.8.Työpajan toteuttavat Vaasan yliopiston ja Työterveyslaitoksen tutkijat yhdessä Kuntaliiton kanssa. Työpajan tavoitteena on kehittää kunnissa toteutettuja henkilöstökäytäntöjä edelleen ja hyödyntää siten tutkimustuloksia onnistuneen muutoksen toteuttamiseksi henkilöstöjohtamisen keinoin. Työpajaan toivotaan 2 edustajaa/kunta tai kunnan koon mukaan useampikin on tervetullut. Tervetulleita ovat ARTTU2-ohjelman ja Henkilöstö strategisena resurssina -tutkimuksen yhdyshenkilöt, kunnan-/kaupungin johtajat, toimialan/viraston johtajat ja päälliköt, henkilöstöjohtajat/-päälliköt ja -asiantuntijat, kehittämispäälliköt, työsuojelu- ja työhyvinvointipäälliköt sekä henkilöstön edustajat (työsuojeluvaltuutetut).

 

ARTTU2-tutkimusohjelman osaprojektissa Henkilöstö strategisena resurssina on tähän mennessä toteutettu Uudistun, innostun, onnistun! -kysely, jonka tuloksia on raportoitu Uutta ARTTU2-ohelmasta -sarjassa työntekijöiden hyvinvointia edistävien johtamiskäytäntöjen osalta. Parhaillaan on menossa haastatteluja Onnistun hyvällä henkilöstöjohtamisella (KuntaHEJO)-osatutkimuksessa. Kolmas aineiston keruun vaihe ovat työpajat, joissa hyödynnetään sekä kyselyjen että haastattelujen tuloksia ja kuntien henkilöstökäytäntöjä. Kaksi rinnakkaista työpajaa järjestetään loka-marraskuussa 2017. Syyskuussa lähetetään uusintakysely aiempaan kyselyyn vastanneille.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN 15.5 MENNESSÄ TÄSTÄ >>

 

Ohjelma ja aikataulu:

9:30 – 10:00 Tilaisuuden avaus sekä alustus hankkeesta ja tutkimustietoa (Terttu Pakarinen, Jari Hakanen ja Riitta Viitala)
10:00 – 10:30 Case-esimerkkejä, 3-4 kunnan edustajat kertovat omista hyvistä käyttöistään
10:30 – 11:30 Työpajatyöskentelyä case-esimerkkien pohjalta
11:30 – 12:00 Yhteisten ajatusten jakaminen ja aamupäivän yhteenveto

 

Lisätietoja:

 

Terttu Pakarinen
Kehittämispäällikkö, TkT
KT Kuntatyönantajat
Toinen linja 14, 00530 Helsinki
Puh. +358 50 3380 472
terttu.pakarinen@kt.fi