Kuntaliiton juristit ohjeistavat

Turpakäräjät – hallinnollisia ohjeita kuntiin

Kuntaliiton hallintojuristit ovat tuottaneet keväästä 2020 myös videomuotoista neuvontaa. Hyödynnämme aiheina kunnista neuvontapyyntölomakkeella saamiamme usein kysyttyjä lakikysymyksiä sekä lakikoulutuksissamme esiin nousseita Kuntaliiton jäsenorganisaatioita pohdituttavia asioita.

Ote käytännönläheinen – tietenkin

Turpakäräjät-videot lähestyvät kysymyksiä kuntien arkielämän näkökulmalla. Pyrimme yksinkertaiseen ja naulankantaan osuvaan viestintään. Asiantunteva ja osaavahan voi olla myös selkeällä suomen kielellä.

Toiveita?

Kerro toiveesi, mistä aiheesta haluaisit Turpakäräjät. Ota yhteyttä lakiasioiden vastuuviestijään. Kirjoitathan viestin otsikkokenttään myös sanan Turpakäräjät.

Julkaistut Turpakäräjät

Sama video on saatettu listata alla useampaan aihealueeseen. Linkit (alla) johtavat Kuntaliiton Youtube-kanavalle, Turpakäräjät-soittolistalle.

Kunnan hallinto

Kokousmenettely

Julkisuus ja tietosuoja

Esteellisyys

Henkilöstöasiat

Luottamushenkilöt

Kuntavaalit 2021. Myös luottamushenkilöille

Presidentinvaalit

Hyvinvointialueet

***

Poikkeustilanne (covid-19)

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!