Pyyntö: SGEI-päätöstä vuosina 2020–2021 hyödyntäneet kunnat

Yleisiin taloudellisiin tarkoituksiin liittyviin palveluihin (SGEI) koskevan maaraportin valmistelu

Työ- ja elinkeinoministeriö on valmistelemassa EU-komission SGEI-päätöksen (2012/21/EU) 9 artiklan mukaista maaraporttia Suomen osalta.

Komissiolle on raportoitava kalenterivuosittain eriteltyinä sellaiset tukijärjestelyt, jotka kunta on määritellyt komission SGEI-päätöksen mukaisiksi palveluiksi vuosina 2020–2021 ja jotka täyttävät komission päätöksessä asetetut ehdot. 

Tarkemmat tiedot raportoinnista löytyvät komission raportointiohjeistuksesta.

Kuntien tiedot TEM:lle juhannukseen mennessä

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto pyytävät, että kaikki ne kunnat, jotka ovat hyödyntäneet komission SGEI-päätöstä vuosina 2020–2021 ottaisivat yhteyttä ja toimittaisivat oheisen komission raportointipyynnön mukaiset tiedot työ- ja elinkeinoministeriölle 24.6.2022 mennessä

Lisätietoa

Lisätietoja SGEIstä ja siihen liittyvistä EU:n valtiontukisäännöistä löytyy työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilta (alla).

Lisätietoja kyselystä antavat johtava lakimies Katariina Huikko Suomen Kuntaliitosta (yhteystiedot alla) sekä johtava asiantuntija Samuli Miettinen ja Sanna Nyyssölä työ- ja elinkeinoministeriöstä (etunimi.sukunimi@gov.fi).

Aiheesta lisää

Muualla verkossa

Alla kysely koskevat liitteet:

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Muutoksia kuntien muutoksenhakuohjeisiin

Kuntien valitusosoituksissa on huomioitava kaksi kesän 2023 aikana tullutta muutosta.

Tutustu ohjeistukseen.