Etusivu

Koronatuilla ei ratkota kuntatalouden ongelmia: Julkisen talouden tasapainottaminen edellyttää kuntien tehtävien laajennuksista luopumista

Hallituksen kehys- ja puoliväliriihessä tehtävillä päätöksillä tulee katsoa jo koronakriisin jälkeiseen aikaan. Kunnille on luotava edellytyksiä huolehtia tehtävistään ja elinvoimastaan vahvistamalla kuntien tulopohjaa sekä karsimalla menojen kasvupaineita.

lateral-image-right

Sote-valiokuntakuulemiset käynnistyvät

Vaikka uudistuksen tavoitteet ovat Kuntaliiton mielestä kannatettavia, on esityksessä yhä useita niiden toteutumista vaarantavia kipukohtia, joiden ratkaisuun Kuntaliitto pyrkii kuulemisissa vaikuttamaan ja tarjoamaan rakentavia näkökulmia.

lateral-image-left
Kuntavaalit

Kuntavaalit 2021

Seuraavat kuntavaalit järjestetään kesäkuussa 2021. Silloin meillä on mahdollisuus valita, kuka meitä edustaa kuntien päättävissä elimissä. Kuntavaalit ovat meille ennen kaikkea lähidemokratiaa edustavat vaalit, joissa valitaan ne päättäjät, jotka ovat lähimpänä jokapäiväistä arkeamme.  

lateral-image-right
luottamushenkilöt

Kuntapäättäjä-palvelu avautuu toukokuussa

Kuntaliitto ja tytäryhtiöt käynnistävät uuden polven palvelun kuntien ja kuntayhtymien luottamushenkilöille. Koulutusta, ajankohtaisia tietoiskuja, kokemuksia ja hyviä esimerkkejä, uutisia ja keskustelua jatkuvasti päivittyvässä sähköisessä paketissa.

lateral-image-left

Hae lisää