Kuntaliitto on kuntien ja alueiden puolestapuhuja, kehittäjä ja asiantuntija

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle.​ Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

lateral-image-right

Päivälaskuri on käynnissä - EU-vaalit ovat pian täällä

EU-vaalit ovat myös kuntavaalit! EU-vaalien varsinainen vaalipäivä on Suomessa 9.6.2024. 

Kuntien digiviikko 3.-7.6.2024

Digiviikolla keskustellaan digitalisaatiosta erityisesti kuntanäkökulmasta sekä tulosten että haasteiden kautta. Tarjolla on sekä live- että etätapaamisia. Keskiviikon live-päivän ohjelmassa eurovaaliehdokkainen paneeli!

lateral-image-right

Tapahtumat

27.5.
29.5.
Tampere
Tietoyhteiskunta ja digitalisaatio

ATK-päivillä on tarjolla runsaasti ajankohtaista ohjelmaa ja näyttelyssä yli 150 organisaatiota esittelee tuotteitaan.

28.5.
Työmarkkina-asiat

Tervetuloa koulutuspäivään, jossa käsitellään oikean kokoisen hankkeen suunnittelua ja investointien hallintaa hankintalain näkökulmasta. Päivä sisältää aiheita hankkeen laajuudesta ja keinoista vaikuttaa siihen, investointivaihtoehdoista ja kilpailuttamisprosessista talousarvion käsittelyyn ja arvonlisäverotukseen. Osallistu oppimaan, miten varmistat hankkeesi optimoinnin ja investointien asianmukaisen hoidon.

28.5.
Yhdyskunnat ja ympäristö
Tietoyhteiskunta ja digitalisaatio

Kuinka tietosuojavaatimuksia toteutetaan tietojärjestelmissä? Mitä tietojärjestelmissä tulee huomioida tietosuojan näkökulmasta? Teknisen tietosuojan perusteet -webinaarisarjassa saat perustiedot siitä, mitä tietojärjestelmien osalta tulee huomioida yksityisyydensuojan turvaamiseksi. Asiantuntijana webinaareissa toimii tiedonhallinta- ja teknologia-arkkitehti Juha Sallinen GDPR Techistä.

Julkaisut

TE-palvelut 2024 -uudistus

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu työ- ja elinkeinotoimistoilta siirtyy kunnille 1.1.2025. Kuntaliitto tarjoaa neuvoja ja tukea uudistukseen.

lateral-image-left

Kuntien rahoitusjärjestelmän uudistaminen eli rahoitusremppa on käynnistynyt!

Hallitusohjelman kirjauksen mukaan kuntien rahoituksen ja valtionosuusjärjestelmän kokonaisuus uudistetaan vastaamaan kuntien uutta roolia ja sote-uudistuksen voimaantulon sekä TE-uudistuksen jälkeistä tilannetta.

lateral-image-right

Uusimmat asiantuntijasivujen päivitykset

Seuraa meitä ja keskustele kanssamme