Kuntaliitto on kuntien ja alueiden puolestapuhuja, kehittäjä ja asiantuntija

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle.​ Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Etusivu

Kunnat toivovat lisää luottamusta ja vapauksia - Tutustu Kuntaliiton ehdotuksiin hallitusohjelmakirjauksiksi

Eri kokoisille ja erilaisille kunnille on turvattava vapaus päättää miten ne järjestävät palvelut oikea-aikaisesti, taloudellisesti kestävästi ja vaikuttavasti.

lateral-image-right

TE-palvelut 2024 -uudistus

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu työ- ja elinkeinotoimistoilta siirtyy kunnille 1.1.2025. Kuntaliitto tarjoaa neuvoja ja tukea uudistukseen.

lateral-image-left

Uusin blogi

Tapahtumat

30.5.
Yhdyskunnat ja ympäristö
Tietoyhteiskunta ja digitalisaatio

Kuinka tietosuojavaatimuksia toteutetaan tietojärjestelmissä? Mitä tietojärjestelmissä tulee huomioida tietosuojan näkökulmasta? Teknisen tietosuojan perusteet -webinaarisarjassa saat perustiedot siitä, mitä tietojärjestelmien osalta tulee huomioida yksityisyydensuojan turvaamiseksi. Asiantuntijana webinaareissa toimii tiedonhallinta- ja teknologia-arkkitehti Juha Sallinen GDPR Techistä.

30.5.
31.5.
Tampere

Kuntien ilmastokonferenssi palaa jälleen Tampereelle. Tule kuulemaan viimeisin tieto, ideat ja kokemukset kuntien ilmastotyön pohjaksi.

Tapahtuman toteutuksesta vastaa FCG ja Kuntaliitto. Tapahtuman suunnittelussa ovat mukana maa- ja metsätalousministeriö, Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto, Syke, VTT ja ympäristöministeriö. Tapahtumaa tukee ympäristöministeriö.

30.5.
Johtaminen ja kehittäminen

Investointien hallinnointi, talous ja valvonta -koulutuksen sisältönä ovat investointihankkeiden kirjanpidon ja verotuksen erityiskysymykset.

Julkaisut

Uusien kestävien kuntien roolit ja toimintatavat

Millaisia ovat tulevaisuuden kuntien roolit ja niiden erityispiirteet. Esittelemme kuusi erilaista roolia.

lateral-image-left

Uusimmat asiantuntijasivujen päivitykset

Seuraa meitä ja keskustele kanssamme