Innovaatiobarometri 2022 luo pohjaa julkisen sektorin uudistamiselle

Kuntaliitto toteuttaa valtiovarainministeriön kanssa Innovaatiobarometri -kyselyn kevään aikana. Kyselyn avulla selvitetään innovaatiotoiminnan nykytilaa Suomen julkisella sektorilla.  Tarkoituksena on kannustaa parempaan laatuun ja tehokkuuteen innovaatiokyvykkyydestä saadun uuden tiedon avulla. 

Kysely perustuu Tanskan johdolla laadittuun julkisen sektorin innovaatiokyselyyn (Copenhagen Manualiin). Kuntaliitto toteutti Innovaatiobarometrin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Nyt mukaan on otettu kestävän kehityksen innovaatiotoimintaa koskeva osio.

Tavoitteena on havaita asioita, jotka edistävät tai estävät innovaatioiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Niin ikään pyrkimyksenä on hyödyntää selvityksen tuloksia toiminnan kehittämisessä, ja siten aikaansaada hyötyä koko yhteiskunnalle esimerkiksi paremmin toimivina palveluina ja tuottavuutena. 

Innovaatiotoiminnan nykytilaa kartoitetaan ensimmäistä kertaa samanaikaisesti ja osin samanmuotoisena sekä valtiolla että kunnissa.

Kysely on lähetetty kuntien johtaville viranhaltijajohdolle ja valtionhallinnon ylimmälle johdolle. Viimeinen vastauspäivä on perjantaina 29.4 ja vastaamaan pääsee tästä linkistä.

Tulokset julkaistaan Kuntamarkkinoilla syyskuussa 2022.

Lisätietoja:
innovaatioasiantuntija Tuula Jäppinen, Kuntaliitto, puh. 09 771 2583, tuula.jappinen(at)kuntaliitto.fi
tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom, p. 50 337 5634, marianne.pekola-sjoblom(at)kuntaliitto.fi
erityisasiantuntija Ira Alanko, valtiovarainministeriö, puh. 0295 530 353, ira.alanko(at)gov.fi
 

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista