Suomen kuusi suurinta kaupunkia sitoutuvat edistämään kestävää kehitystä

Suomen kuusi suurinta kaupunkia – eli Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Turku ja Oulu – ovat sitoutuneet edistämään kestävää kehitystä Kansallisen tiekartan mukaisesti. 

Kestävän kehityksen toimikunnan julkistamassa tiekartassa määritellään millaisilla toimilla Suomi ja suomalainen yhteiskunta etenee kohden kestävää kehitystä toimintaohjelma Agenda2030:n tavoitteita. Tiekartassa merkittäviä teemoja ovat muun muassa sivistys, hyvinvoinnin edistäminen, maankäyttö, ympäristönsuojelu sekä energiatuotanto ja -jakelu.  

Kaupungit korostavat haluavansa toimia esimerkkinä ja tienraivaajina kaikenkokoisille kaupungeille ja kunnille kestävän kehityksen työssä. Tavoitteena on rakentaa kestävää tulevaisuutta ja jakaa hyviä käytäntöjä sekä kehittää uusi toimintamalleja yhteistyössä. 

Sitoumuksen allekirjoittivat Eurocities 2022 -tapahtumassa Espoossa pormestari Minna Arve Turusta, pormestari Anna-Kaisa Ikonen Tampereelta, kaupunginjohtaja Päivi Laajala Oulusta, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoosta, pormestari Juhana Vartiainen Helsingistä ja kaupunginjohtaja Ritva Viljanen Vantaalta.    

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista