Tiedote, 

Kommuntorget Kuntalehden sisarlehdeksi - Dan Lolax Kommuntorgetin päätoimittajaksi

Dan Lolax

Suomen Kuntaliiton ruotsinkielisen yksikön aikakauslehti Kommuntorget ja lehteä tukeva verkkopalvelu kommuntorget.fi siirtyvät Kuntaliitto Palvelut Oy:ltä KL-Kustannus Oy:n kustannettaviksi vuoden 2021 alusta. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Kyseessä on Kuntaliiton uudelleen organisoinnin myötä syntyvä sisäinen siirto, jossa kustannustoiminta kootaan Kuntaliiton omistaman KL-Kustannuksen alle.

Pitkän historian omaava kunta-alaan erikoistunut mediayhtiö KL-Kustannus julkaisee myös Kuntalehteä ja Kuntatekniikka-lehteä. Lisäksi yhtiö järjestää yhdessä Kuntaliiton kanssa vuosittaista kunta-alan suurinta ammattitapahtumaa Kuntamarkkinoita ja tuottaa videokuvauspalveluja Kunta.tv:n kautta.

Kommuntorgetin toimituspäällikkö Dan Lolax on nimitetty lehden päätoimittajaksi 1.1.2021 alkaen. Kommuntorgetin ja Kuntaliiton yhteistyön kehittämiseksi muodostetaan Kommuntorgetin toimitusneuvosto, johon kuuluu niin kustantajan kuin Kuntaliiton ruotsinkielisen yksikönkin edustajia.

– Odotamme innolla hyvän ja läheisen yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa toimituksen kanssa, Kuntaliiton ruotsinkielisten asioiden johtaja Ida Sulin sanoo.

– On hienoa, että KL-Kustannus ja Kuntalehti saavat vahvistusta Kommuntorget ja kommuntorget.fi:n muodossa. Kielivähemmistön edustajana pienellä ja ketterällä lehdellä on mahdollisuus tarjota se toinen näkökulma kunta-asioihin, KL-Kustannus Oy:n hallituksen jäsen Micaela Röman sanoo.

– Tämän muutoksen myötä Kommuntorget ja kommuntorget.fi tulee omilla vahvuuksillaan osaksi koko kuntakenttää koskevaa uutisointia ja sisällön tuotantoa. Dan Lolax on oiva valinta päätoimittajaksi ja olen varma siitä, että Kommuntorgetilla tulee olemaan vahva ja oma ääni myös tulevaisuudessa, Röman sanoo.

– Tämä on askel oikeaan suuntaan Kommuntorgetille. Mahdollisuutemme seurata kaksikielisten kuntien ja myös Ahvenanmaan kuntien uutisia paranevat, kun pääsemme lähemmäksi sisarlehteämme Kuntalehteä. Nyt on hyvät edellytykset kehittää lehden journalistista sisältöä ja myös yhteistyötä Kuntaliiton kanssa, toimituspäällikkö ja tuleva päätoimittaja Dan Lolax sanoo.

Kommuntorget otetaan ilolla vastaan KL-Kustannuksessa.

– Kommuntorget Magasin ja Kommuntorget.fi ovat tärkeä kontaktipinta ruotsinkieliseen kuntakenttään. Kommuntorgetin siirtyminen kustannusyhtiöön vahvistaa lehteä, mutta tuo myös tärkeän lisän mediaratkaisujemme tarjontaan, sanoo KL-Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Markku Vento.

 

LISÄTIETOJA:

toimitusjohtaja Markku Vento, KL-Kustannus Oy, puh. 050 468 0044

toimituspäällikkö Dan Lolax, Kommuntorget, puh. 050 589 2592