Tiedote, 

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu käynnistyy

Kaikki kunnat joukolla mukaan!

Viidettä kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa haetaan kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia laaja-alaisesti edistänyttä kuntaa. Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan virallisia palkintoluokkia ja sen järjestää Kuntaliitto yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.  

Kunnat vastaavat laajasti liikunnan ja liikkumisen olosuhteista 

Tällä kertaa kilpailun teemana ovat monimuotoiset liikunnan ja liikkumisen olosuhteet. 

– Kunnat huolehtivat luonto-, ulkoilu- ja virkistysalueista, ulko- ja lähiliikuntapaikoista sekä liikunta- ja urheilukentistä ja -halleista että erilaisista lajispesifeistä olosuhteista. Varsinaisten liikuntaolosuhteiden lisäksi esimerkiksi yhdyskuntasuunnittelulla voidaan lisätä eri ryhmien mahdollisuuksia liikkua arjessaan, toteaa liikunnan ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Mari Ahonen-Walker. 

Suomen liikkuvin kunta -kilpailulla Kuntaliitto haluaa tehdä näkyväksi monimuotoista ja erinomaista työtä, jota kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikkumisen ja liikunnan lisäämiseksi. Kilpailun avulla nostetaan esiin hyviä käytäntöjä kuntakentälle jaettavaksi.  

Kilpailuun ilmoittautuminen 

Kilpailu on avoin, maksuton ja tarkoitettu kaikille kunnille. Kilpailuaika on 15.6.-30.9.2022 klo 12:00. Kilpailun kolme finalistia julkaistaan joulukuussa ja voittaja palkitaan UNO-pokaalilla Urheilugaalassa tammikuussa 2023.   

Mukaan kilpailuun pääsee täyttämällä ilmoittautumislomakkeen osoitteessa: https://link.webropol.com/s/suomenliikkuvinkunta2022kilpailu 

 

Lisätietoja: 

Mari Ahonen-Walker, erityisasiantuntija, mari.ahonen-walker@kuntaliitto.fi,  p. 050 452 6433  

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme