Kuntaliitto alentaa jäsenmaksua 30 prosenttia

Kuntaliiton valtuuskunta on hyväksynyt jäsenmaksun alentamisen 30 prosentilla seuraaville vuosille.  

— Olemme kuunnelleet jäseniämme tarkasti. Tämä päätös on suora seuraus siitä, että hyvinvointialueiden perustamisessa kuntien rahoitus pienenee, kun kunnilta siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät hyvinvointialueille, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kertoo. 

Kunnasta riippuen sote-uudistuksen aiheuttamat rahoituksen muutokset vaihtelevat muutamasta kymmenestä prosentista jopa puoleen aiemmasta verotulojen ja valtionosuuksien määrästä. 

— Meille on selvää, että kunnat edellyttävät nyt myös meiltä Kuntaliitossa toiminnan tehostamista. Tarjoamme kuitenkin myös jatkossa jäsenillemme laadukkaita palveluita, Karhunen sanoo. 

Yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa käynnistetään 

Kuntaliitto on aloittanut hyvinvointialueiden kanssa keskustelut siitä, miten yhteistyötä voitaisiin jatkaa 1.1.2023 jälkeen yhteisen palveluyhtiön kautta. 

—Meillä on valmista osaamista hyvinvointialueiden tueksi muun muassa neuvonnassa ja kehittämisessä. Näemmekin, että Kuntaliiton olisi perusteltua tehdä jatkossakin tiiviisti asioita yhdessä, Karhunen sanoo. 

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää