Työvoimapalvelujen viitearkkitehtuuri julkaistaan tammikuun lopussa

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä Kuntaliitto ovat muodostaneet yhteisprojektissaan arkkitehtuurikehyksen eli yhteisen käsityksen työvoimapalvelujen tavoitetilasta osana TE2024-uudistusta. Projekti päättyi vuoden vaihteessa, ja viitearkkitehtuurin ensimmäisen version luonnos julkaistaan tammikuun loppupuolella hieman alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Arkkitehtuurityön seuraava vaihe käynnistyy vuoden 2023 alkupuolella.

Viimeisellä katselmointikierroksella havaittiin kansainväliseen rekrytointiin liittyviä puutteita, jotka haluttiin vielä mukaan ensimmäiseen versioon. Työ- ja elinkeinoministeriö, KEHA-keskus ja sisällön tuottamisesta vastannut palveluntuottaja tekevät lisäykset materiaaliin tammikuun alkupuolella. Kuntien ja muiden sidosryhmien osalta kansainvälisen rekrytoinnin kuvauksia syvennetään viitearkkitehtuurityön seuraavassa vaiheessa.

Viitearkkitehtuurin tavoitteena on muodostaa TE2024-uudistusta tukeva, lainsäädännön vaatimukset täyttävä ja loppuasiakkaan tarpeet huomioiva arkkitehtuurikehys, eli yhteinen käsitys työvoimapalveluja koskevasta tavoitetilasta periaatteellisella, toiminnan, tietojen ja tietojärjestelmien tasolla.

Kuvaus palvelee ensisijaisesti tulevaisuuden työvoimaviranomaisia ja KEHA-keskusta, jotka tulevat vastaamaan työvoimapalvelujen järjestämisestä, tuottamisesta ja tiedolla johtamisesta sekä näihin liittyvien arkkitehtuurien kehittämisestä, toimivuudesta ja yhteensovittamisesta.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Ilona Koto, Kuntaliitto, p. 09 771 2273

johtava asiantuntija Päivi Blinnikka, TEM, p. 0295 047311

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Kuntamarkkinat 18.-19.9.2024!

Kuntamarkkinat tarjoaa vuosittain kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa. Kuntamarkkinat on ideoita pulppuava julkisen sektorin vuoden suurin foorumi, joka järjestetään Kuntatalolla Helsingissä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu jo mukaan!