UNA -asiakas ja potilastietojärjestelmäyhteistyö -useimmin kysytyt kysymykset

tyttö taululla

K: Mihin UNA-yhteistyöhön osallistuvat organisaatiot ovat sitoutuneet?

V: UNA-yhteistyöhön osallistuvat organisaatiot ovat sitoutuneet sote-tietojärjestelmäkokonaisuuden tavoitetilan ja etenemispolun yhteiseen suunnitteluun sekä kehittämistoimenpiteiden koordinointiin. Organisaatiot tekevät kukin erilliset päätökset UNA-yhteistyön alla toteutettaviin tietojärjestelmähankintoihin osallistumisesta.

K: Onko UNA-hanke kilpailuttamassa uutta asiakas- ja potilastietojärjestelmää?

V: Ei tällä hetkellä. Juuri nyt (27.9.2017) UNA-hankkeessa valmistellaan kansallisesti yhteisen tietojärjestelmäytimen hankinnan käynnistämistä syksyn 2017 aikana. Lisäksi organisaatiot suunnittelevat hankintakonsortiokohtaisesti toteutettavien asiakas- ja potilastietojärjestelmien hankintojen etenemispolkua. Esimerkkinä käynnissä olevasta konsortiokohtaisesta hankinnasta on Keski-Suomen sairaanhoitopiirin asiakas- ja potilastietojärjestelmähankinta

K: Mitä tietojärjestelmähankintoja tai -käyttöönottoja UNA-hanke on käynnistänyt?

V: Tällä hetkellä (27.9.2017) UNA-hankkeessa on käynnissä UNA-lomakepalvelusovelluksen toteutusprojekti, joka on ensimmäinen UNA-hankkeessa tehtävä tietojärjestelmätoteutus. Lomakepalvelusovelluksen ensimmäinen versio valmistuu vuodenvaihteessa 2018, jolloin sen myös ottavat käyttöön ensimmäiset sote-organisaatiot.

Onko sinulla kysyttävää UNA-hankkeesta? Haluatko antaa meille palautetta? Ota meihin yhteyttä!