Pelastustoimen palvelukokonaisuudet -käsikirja kokoaa yhteen pelastustoimen palvelut

Pelastustoimen palvelukokonaisuudet -käsikirja on julkaistu. Käsikirjassa kuvataan sitä, miten pelastustoimen palveluita voidaan mallintaa palvelukokonaisuuksiksi. Käsikirjaan on koottu tietoa pelastustoimen palveluista, palvelukokonaisuuksien mallintamisesta sekä esimerkkejä palveluiden tarkastelun eri näkökulmista.

”Käsikirja on Palvelukokonaisuus-hankkeen lopputuloksena syntynyt todellinen infopaketti. Käsikirjassa olemme tavoitelleet aiempaa asiakaslähtöisempää tapaa tarkastella ja suunnitella pelastustoimen palveluita”, Kuntaliiton koordinaattori Terhi Virtanen kertoo.

Käsikirja kokoaa yhteen pelastustoimen palvelut, niiden sisällön määrittelyn sekä palveluiden keskeiset yhdyspinnat hyvinvointialueilla ja kunnissa.

”Käsikirja on varmasti erittäin hyödyllinen työkalu aloittaville hyvinvointialueille. Olemme valinneet mukaan esimerkkejä nimenomaan sellaisista palveluista, joissa hyvinvointialueilla on mahdollisuus tarjota palveluja asiakaslähtöisemmin sekä nykyistä tiiviimmässä yhteistyössä yli eri toimialojen”, Virtanen sanoo.

Hyvinvointialueet voivat hyödyntää käsikirjaa esimerkiksi pelastustoimen palveluiden järjestämisen tukena, laajempia ja poikkihallinnollisesti koottavia palveluita suunniteltaessa sekä pohjatietona palvelukokonaisuuksien ja sujuvien palveluketjujen vaatimien yhdyspintojen määrityksessä.

Linkki käsikirjaan.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme

Kuntaliiton ratkaisut teknisen toimen osaajapulaan

Teknisen alan työvoimapula on pahenemassa. Kunnista puuttuu kaavoittajia, rakennustarkastajia, kiinteistöinsinöörejä ja rakennuttajia sekä monia muita maankäytön, rakentamisen ja infrapalvelujen ammattilaisia.

Tutustu Kuntaliiton ratkaisuihin!