Vastaa kyselyyn!

Kuntaliitto selvittää esi- ja perusopetuksen koulukuljetusten tilaa

Kuntaliitto selvittää kunnille suunnatun kyselyn avulla esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetusten nykytilaa. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa koulumatkaetuuden järjestämis- ja toteuttamistapoja Manner-Suomen kunnissa.

Tämän lisäksi keräämme tietoa kuljetusten kustannustehokkuudesta, tarjonnan määrästä sekä voimassa olevan perusopetuslain toimivuudesta matkaetuuden järjestämiseksi. 

Kuntaliitto tekee kyselyn tuloksista yhteenvetoraportin, joka on tarkoitus julkaista vuoden 2024 alussa. Yhteenvetoraporttiin liitetään kunnille hyödynnettäväksi viimeisimmät kuljetusoppilasmäärä- ja kustannustiedot vuodelta 2022.

Vastaavanlainen kysely tehtiin viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin nähtävissä oli koronapandemian moninaiset vaikutukset. Etäopetus ei vähentänyt perusopetuksen opetuskustannuksia, mutta kuljetuskustannuksien kasvua määräaikainen ratkaisu hillitsi.

Kysely on lähetetty kuntien kirjaamoihin. Webropolin avulla toteutettavan kyselyn vastausaika on 23.10.-3.11.2023.

Kysymyksiin voi tutustua alla olevan liitteen kautta.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme