Maksuton kunnallisen nuorisotyön dokumentaatiojärjestelmä nuoDo julkaistu! 

Kuntaliitto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustuksen nuorisoalan valtakunnallisen toiminnan kehittämiseen. Avustuksella kehitettävän nuorisotyön dokumentointijärjestelmän (nuoDo) ensimmäinen versio on nyt julkaistu. Kunnat voivat ottaa järjestelmän käyttöönsä omassa aikataulussaan. 

Maksuttoman järjestelmän tavoitteena tuottaa paikallista tietoa nuorisotyöstä

Kunnille maksuttoman järjestelmän käyttäjiksi ja tiedon tuottajiksi tavoitellaan kuntien nuorisotyöntekijöitä, suunnittelijoita ja johtajia. Järjestelmään tuotetaan paikallista tietoa nuorisotyön toiminnasta, toimintaympäristöistä, kunnallisen nuorisotyön järjestämisestä sekä käytössä olevista resursseista.

Järjestelmän avulla kunnallista nuorisotyötä kyetään kuvaamaan aiempaa monipuolisemmin ja työtä koskeva päätöksenteko perustuu entistä vahvemmin paikalliseen ja kansalliseen tietoon. Tavoitteena on, että järjestelmä on käytössä erikokoisissa kunnissa ympäri Suomen. 

Kuntaliitto vastaa järjestelmän kehittämisestä ja perehdytyksestä - Info-tilaisuus 31.3.2022

Kuntaliitto vastaa järjestelmän koordinointi- ja kehittämistyöstä sekä toteuttaa koulutuksia ja perehdytysmateriaalia. Järjestelmän käytöstä laaditaan sopimus kunnan ja Kuntaliiton välille, jonka jälkeen Kuntaliitto tarjoaa perehdytystä kuntien pääkäyttäjille sekä nuorisotyöntekijöille.  

Järjestämme valtakunnallisen infotilaisuuden Teamsin välityksellä 31.3. klo 9-11:30 yhteistyössä Aluehallintoviraston kanssa. Ilmoittautumiseen ja ohjelmaan liittyvät lisätiedot löytyvät nettisivuiltamme. Tilaisuuteen ovat tervetulleita ensisijaisesti kuntien nuorisotyöstä vastaavat johtajat ja esihenkilöt.

Toteutamme järjestelmään liittyviä esittelyitä sekä koulutusta myös alueellisesti niin livetilaisuuksina kuin koulutusvideoiden välityksellä. Infoa dokumentointihankkeesta löydät nettisivuiltamme ja lisätietoa koulutuksista antaa Pauliina Lahtinen.

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme