Kulttuurin kuntatietohanke jatkuu - kuntia pyydetään ilmoittautumaan mukaan tietojen päivittämiseen

Kuntien kulttuuritoiminnan tietoja sisältävässä KULTTI-palvelussa on kuntakohtaista tietoa kulttuurin taloudesta ja toiminnasta. Osana palvelun ylläpitoa Kuntaliitto pyytää kuntia ilmoittamaan osan tiedosta suoraan palveluun. 

Kaikki kunnat voivat nyt osallistua KULTTI-palvelun kuntakyselyyn. Osallistuminen on vapaaehtoista. Kutsu osallistua kuntakyselyyn on lähetetty kaikkiin kuntiin ja siihen voi vastata huhtikuun loppuun mennessä. Suuri joukko kuntia on jo ilmoittautunut mukaan. 

Kunnan osallistumisesta KULTTI- tietojen päivitykseen voi ilmoittaa suoraan Kuntaliittoon erityisasiantuntija Johanna Selkeelle. Kunnan tietojen päivitys vaatii yhteyshenkilön, joka saa kunnan tietojen antamista varten kuntakoodin. Tiedot tallentuvat KULTTI-palveluun ja ovat syyskuussa kaikkien kuntien käytettävissä. 

Kuntien edustajille järjestetään toukokuun alussa 2 koulutustilaisuutta, jossa lyhyesti perehdytetään kyselyyn vastaamiseen sähköisesti ja vastataan kysymyksiin. Koulutustilaisuudet järjestetään etänä ma 6.5. klo 10.00–11.30 sekä ti 7.5. klo 10.00–11.30.

Kysely avautuu ma 13.5. ja on auki kesäkuun alkuun asti. Kysely on sähköinen lomake, johon kunnan yhteyshenkilö saa linkin. Yhteyshenkilölle lähetään lisäksi kuntakoodi, jonka avulla kuntakyselyyn voi vastata. 

KULTTI-palvelun kehittäminen jatkuu

Kuntaliitto on saanut vuosille 2024–2025 erityisavustuksen kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. 

Kehittämisavustuksella jatketaan kuntien kulttuuritoiminnan tietoja sisältävän KULTTI-palvelun kehittämistä. KULTTI on kuntien kulttuuritoiminnan tilastotietoa sisältävä palvelu, joka on kaikille kunnille maksuton käyttää. 

Lue lisää KULTTI-palvelusta

Tiedote Kultin avautumisesta. 

Kuntaliiton asiantuntijat, jotka voivat kertoa lisää

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme