Kuntaliitto on kuntien ja alueiden puolestapuhuja, kehittäjä ja asiantuntija

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle.​ Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Etusivu

Kunnat toivovat lisää luottamusta ja vapauksia - Tutustu Kuntaliiton ehdotuksiin hallitusohjelmakirjauksiksi

Eri kokoisille ja erilaisille kunnille on turvattava vapaus päättää miten ne järjestävät palvelut oikea-aikaisesti, taloudellisesti kestävästi ja vaikuttavasti.

lateral-image-right

TE-palvelut 2024 -uudistus

Julkisten työvoimapalveluiden järjestämisvastuu työ- ja elinkeinotoimistoilta siirtyy kunnille 1.1.2025. Kuntaliitto tarjoaa neuvoja ja tukea uudistukseen.

lateral-image-left

Uusin blogi

Tapahtumat

31.5.
Johtaminen ja kehittäminen

Mitä itsemääräämisoikeus tarkoittaa ja miten sen toteutumista voidaan edistää? Itsemääräämisoikeus ja turvallisuus ikäihmisten palveluissa -koulutuspäivässä perehdyt mm. itsemääräämisoikeuteen liittyvään lainsäädäntöön ja säännösten vaikutuksiin erityisesti järjestettäessä ikäihmisten palveluita.

31.5.
Yhdyskunnat ja ympäristö

Tietopyynnöt ja henkilötietojen tarkastusoikeus -koulutuksessa pääset perehtymään julkisuuslain pohjalta tehtyihin tietopyyntöihin sekä tietosuojalainsäädännön perusteella tehtyihin omien tietojen tarkastuspyyntöihin.

31.5.
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

AVAINTES: Palkkausjärjestelmän luominen ja kehittäminen -koulutuksessa perehdymme käytännönläheisesti, miten AVAINTES:n mukainen palkkausjärjestelmä rakennetaan käytännössä toimivaksi, mitä palkkausjärjestelmän kehittämisessä tulee huomioida ja miten kehittää palkkausjärjestelmää strategisen palkitsemisen näkökulmasta. Tervetuloa mukaan AVAINTA ry:n jäsenyhteisöjen johdolle ja esihenkilöille suunnattuun koulutukseen.

Uusien kestävien kuntien roolit ja toimintatavat

Millaisia ovat tulevaisuuden kuntien roolit ja niiden erityispiirteet. Esittelemme kuusi erilaista roolia.

lateral-image-left

Uusimmat asiantuntijasivujen päivitykset

Seuraa meitä ja keskustele kanssamme