Ammattitaidon SM-kisat Seinäjoella 10.-12.5.2016

Ammattitaidon SM-kisat pidetään Seinäjoella 10.-12.5.2016. Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma – näyteikkuna ammatillisen koulutukseen. 
Kolmipäiväiseen tapahtumaan on vapaa pääsy, ja yleisöodotukset on asetettu 40 000:een.

​Tapahtuma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa. Sadat yritykset osallistuvat kisajärjestelyihin lajivastaavien kanssa. Taitajassa käytössä on uusimmat koneet ja laitteet – ja koko tapahtuman ajan on mahdollisuus päivittää tietonsa maahantuojien ja laitetoimittajien kanssa. 

Hyvinvointiteknologia nousee esiin lajeissa sähköasennus ja tietokoneet ja -verkot. Tekniikka avustaa ihmistä silloin, kun hän on heikoilla. Tapahtumavieraat pääsevät tutustumaan perustason ensihoitajan koulutuskokeiluun lähihoitaja-lajin yhteydessä. 

Taitaja-kisojen yhteydessä järjestetään Taitajat framilla -seminaari, jossa käsitellään monipuolisesti yrittäjyyttä, osaamisperusteisuutta, elinikäistä oppimista sekä muutosta ja sen välttämättömyyttä. 

Mukana on mm. torstaina 12.5.2016 klo 13.00-14.00 pidettävä seminaari, ”Ammatillinen koulutus kuntien yrityspalveluiden kumppanina” , jossa alustajina toimivat johtaja Ari Räsänen Linnan Kehitys Oy:stä sekä koulutuskuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen koulutuskuntayhtymä Tavastiasta.

 

Linkkejä: