Kunnille, jotka kaipaavat tukea ja verkostoja digitalisaation edistämiseen

Digiverkostohanke

Digiverkostohanke on Kuntaliiton ja FCG:n yhteisesti toteuttama vertaishanke, joka on suunnattu kunnille, jotka kaipaavat tukea ja verkostoja digitalisaation edistämiseen. Kyseessä on vuoden kestävä kokonaisuus, joka sisältää verkostolle yhteisiä ja kuntakohtaista toimenpiteitä. Kuntien digitalisaatiota lähestytään hyödyntämällä vuonna 2022 valmistuneita kansallista digikompassia ja kuntien digitiekarttaa. Digiverkostohankkeen alussa osallistujilta kysytään toiveita siitä, millaisia sisältöjä he haluavat  digiverkostohankkeen aikana käsiteltävän. Nämä osallistujien toiveet huomioidaan seuraavien vaiheiden toteutuksessa. 

Sisällöistä vastaavat Kuntaliiton, FCG:n ja yhteistyökumppaneiden kokeneet asiantuntijat. Digiverkostohanke 2023-2024 käynnistyy Kuntien Digiviikolla 6.6.2023 ja kestää seuraavan vuoden kevääseen 2024. 

Kenelle digiverkostohanke on tarkoitettu? 

Digiverkostohankkeen kohteena ovat kunnan johtoryhmä, esihenkilöt, kehittämistehtävissä toimivat, toimialojen digilähettiläät sekä kuntien digitalisaatiosta kiinnostuneet luottamushenkilöt.

Digiverkostohanke tukee kuntastrategioiden digitalisaatiotavoitteiden saavuttamista ja käsittää kaikki nykyisen kunnan toimialat. Digiverkostohanke tarjoaa ajankohtaisia ja konkreettisia sisältöjä käytännönläheisesti kuntanäkökulmasta sekä työkaluja digitalisaation edistämiseen.

Digiverkostohankkeen kaikille yhteiset sisällöt 

  • Verkostotilaisuudet Kuntatalolla Helsingissä (2 kpl) 
  • Yhteiskehittämisen kvartaalisprintit fasilitoituina etätyöpajoina ja ennakkotehtävinä (3 kpl)
  • Henkilöstölle ja luottamushenkilöille suunnatut Kuntien digitaalinen tulevaisuus -koulutukset etänä ja tallenteena. (2 kpl)

Kuntakohtaiset sisällöt

  • Digitalisaatiokysely ja tuloksien analysointi digitalisaation edistämisen nykytilasta (ajoittuu syksyyn 2023)
  • Digitalisaation edistämisen lähtö- ja tavoitetasojen arviointi sekä kehittämiskohteiden määrittely (ajoittuu talveen 2023-2024)
  • Digitalisaation edistämisen Kick-off tilaisuus ja valmiudet digitiekarttatyöhön (ajoittuu talveen ja kevääseen 2024)

Verkoston hyödyt

  • Mahdollisuus vertaistyöskentelyyn muiden kuntien kanssa
  • Tilaisuus nähdä ja kuulla millaisia ratkaisuja ja haasteita on muualla kohdattu ja ratkottu 
  • Näköalapaikan digitalisaation edistämisen kansallisiin linjauksiin 
  • Nostaa esiin omia toiveita verkostohankkeessa käsiteltäviksi sisällöiksi 

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan sähköpostilla tai puhelimitse Toni Auviselle. Lisätietoja myös Kuntaliiton Elisa Kettuselta.

Digiverkostohanke on Kuntaliiton ja FCG:n yhteinen hanke.

Yhteystiedot

Toni Auvinen, johtava konsultti
044 245 0818, etunimi.sukunimi@fcg.fi 

Elisa Kettunen, kehittämispäällikkö
050 372 6789, etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista

Tule mukaan norminmurtajien joukkoon!

Mitä normeja tarkalleen ottaen voisi keventää? Murrettavien normien keräämisen hetki on nyt! Kuntaliitto kutsuu norminkeruuseen jokaista kaupunkia ja kuntaa, sen viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä.​ Tutustu norminmurtajat-kokonaisuuteen.

Digisumpit-kuvituskuva.

Tervetuloa digisumpeille!

Digisumpit on torstaisin pidettävä etätilaisuus kuntien digikehittäjille. Digisumpit on tarkoitettu kuntien osaamisen jakamista ja verkostoitumista varten. 

Digisumppien ajankohdat ja aiheet.