ESPON 2020 -ohjelma käynnistynyt

​Eurooppalainen aluekehittämisen ja -suunnittelun tueksi tietoa tuottava ESPON 2020 -ohjelma on käynnistynyt. Ohjelmasta rahoitetaan sekä soveltavan tutkimuksen hankkeita että kohdistettuja analyyseja. Nyt on siis mahdollisuus nostaa esiin suomalaisesta näkökulmasta kiinnostavia alueelliseen kehittämiseen liittyviä tulevaisuuden teemoja ja tietotarpeita laajempaan eurooppalaiseen tarkasteluun.

Kohdistettujen analyysien tutkimusteemoja voi ehdottaa paikallisen, alueellisen tai kansallisen tason toimijat, mieluiten yhdessä muualta Euroopasta olevien yhteistyökumppanien kanssa mutta myös esim. yksittäinen kunta voi ehdotuksen tehdä. Ehdotuksessa tulee kuvata alueellisen tiedon tarve, perustella miksi teemaan tarvitaan eurooppalaista perspektiiviä ja kuvata miten tutkimuksen tuloksia tullaan käytännössä hyödyntämään.

Teemoja voi ehdottaa ESPON:in verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella koko ajan, rahoitettavien analyysien valinta on kahdesti vuodessa. Ehdotuksen tehneet sidosryhmät ovat tiiviisti mukana teeman työstämisessä ja ohjauksessa. Analyysien varsinaiset toteuttajat valitaan avoimella tarjouskilpailulla.

Suurin osa ESPON 2020 -ohjelman rahoituksesta osoitetaan tutkimushankkeille ja vuonna 2016 käynnistettäviä soveltavan tutkimuksen teemoja on kaikkiaan seitsemän. Tarjouksia odotetaan jätettävän tutkimuskonsortioina, joissa on osaamista ja asiantuntemusta eri puolilta Eurooppaa.

 

Linkkejä: