Ilo kasvaa liikkuen ohjelma innostaa aktiivisen toimintakulttuurin kehittämiseen!

​Mukana on jo 37 kunnan koko varhaiskasvatus sekä 673 varhaiskasvatuksen yksikköä ja 33 perhepäivähoidon edustajaa 72:sta kunnasta ympäri Suomen. Lue tiivis katsaus ohjelman tämän hetkisestä tilanteesta ja vuoden 2016 kehittämis- ja levittämistyön pääkohdista – ja tule mukaan vauhdilla kasvavaan verkostoon!

Varhaiskasvatuksen uusi valtakunnallinen liikkumis- ja hyvinvointiohjelma ”Ilo kasvaa liikkuen” julkistettiin 10.3.2015. Ohjelma tähtää aktiivisemman toimintakulttuurin kehittämiseen varhaiskasvatuksessa ja tavoitteena on, että jokaisella lapsella on mahdollisuus leikkiä ja liikkua joka päivä. Ohjelmaan voi ilmoittautua sekä yksikkötasoisesti että kuntatasoisesti (koko kunnan varhaiskasvatus sitoutuu mukaan ohjelmaan). Ohjelmaa toteutetaan oman yksikön lähtökohdista, pienin askelin ja jatkuvan kehittämisen mallia hyödyntäen.

Vuoden 2015 loppuun mennessä ohjelmaan oli ilmoittautunut yhteensä 673 varhaiskasvatuksen yksikköä ja 33 perhepäivähoidon tiimiä/ryhmäperhepäivähoitajaa 72 eri kunnasta ympäri Suomen. Kuntatasoisesti ohjelmaan oli sitoutunut 37 eri kunnan varhaiskasvatus. Kuntatasoisten ilmoittautumisten mukaan ohjelman piirissä on jo noin 92 000 lasta. Nämä luvut osoittavat sen, että ohjelma on herättänyt mielenkiintoa monella eri suunnalla ja se koetaan varhaiskasvatuksen kentällä tarpeelliseksi.

Vuoden 2015 aikana ohjelmassa järjestettiin yhteensä 17 erilaista seminaaria. Ohjelman jalkauttamiseen ja levittämiseen suunniteltu kuntakiertue toteutui yhdeksällä eri paikkakunnalla yhteistyössä aluehallintavirastojen ja kuntien kanssa. Sen lisäksi järjestettiin erilaisia työseminaareja ja kohtaamisia ohjelmassa mukana oleville tahoille sekä ohjelman kehittäjäverkostolle. Lisäksi ohjelmasta tiedotettiin seitsemässä eri koulutustapahtumassa ja messuilla. Yhteensä näissä tilaisuuksissa tavoitettiin n. 3500 varhaiskasvattajaa.

 

Linkkejä: