Kaupunkien näkemyksistä pohjaa suunnittelijakoulutuksen kehittämiseen

Yhdyskuntasuunnittelun koulutustarveselvityksen haastattelukierros kaupungeissa käynnistyi Joensuusta, Oulusta ja Helsingistä ja jatkuu lokakuulle. Yhteensä haastatellaan noin 25 toimijaa, ja tulokset valmistuvat kuluvan vuoden aikana.

Haastatteluilla kartoitetaan, millaisia valmiuksia tulevaisuuden yhdyskuntasuunnittelijoilta edellytetään. Lähtökohtana on yhdyskuntasuunnittelun koulutusta kohdannut murros, kun esimerkiksi yliopistot uudistavat koulutustaan. Samalla suunnittelun painopisteet muuttuvat, kuntarakennetta ja lainsäädäntöä uudistetaan, ja monet muut ilmiöt muuttavat suunnittelijan työnkuvaa.

 

Kunnissa on käytännön tuntumaa siitä, mihin suuntaan yhdyskuntasuunnittelu kehittyy. Haastateltavat edustavat rakenteeltaan erilaisia ja erikokoisia kuntia ja kaupunkiseutuja. Lisäksi haastatellaan mm. konsultteja. Tavoitteena on monipuolinen kokonaiskuva suunnittelun tehtäväkentästä.

 

Yhdyskuntasuunnittelun koulutustarveselvityksen tilaajina on seitsemän kaupunkia: Espoo, Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Oulu, Tampere ja Turku. Selvitys tehdään Turun yliopiston Sosiaalitieteiden laitoksella.

 

Selvityksen johtajana toimii tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila ja tekijänä erikoistutkija Markku Norvasuo (markku.norvasuo[a]tut.fi, p. 050 512 4593).

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.