Hankintavolyymiä ei pidä hajottaa

KL-Kuntahankintojen kannanotto yhteishankintojen palvelukeskuksesta

Maakuntien ja kuntien hankintojen erottaminen uuden yhteishankintojen palvelukeskuksen myötä uhkaa hajottaa nykyisen hankintavolyymin, mittakaavaedut, resurssit ja osaamisen. Näkemyksemme mukaan KL-Kuntahankinnat Oy voi toimia myös maakuntien yhteishankintayksikkönä.

​Kuntahankintojen toimintamalli on verkostomainen, ketterä ja tehokas, mikä edistää myös sote-uudistuksen kustannustavoitteiden saavuttamista. Kuntahankintojen asiakkaina ovat muun muassa kaikki Manner-Suomen kunnat, sairaanhoitopiireistä lähes kaikki, lukuisia koulutus- ja sote-kuntayhtymiä sekä kuntayhtiötä eri mittakaavassa. Kykenemme tarjoamaan perustuotteiden lisäksi erityisesti sote-sektorin tarpeisiin ja aloitteista toteutettuja hankintakohteita sekä innovatiivisempia toimintamalleja, jotka ovat sopimuskauden aikana yhdestä kanavasta laajennettavissa koko kunta- ja maakuntasektorin käyttöön.

Lainsäädännöllä ei pidä nyt synnyttää tilannetta, jolla KL-Kuntahankinnat suljetaan syntyvän yhteishankintojen palvelukeskuksen ulkopuolelle. KL-Kuntahankinnat Oy tulisi kutsua mukaan heti valmisteluvaiheessa yhteishankintojen palvelukeskuksen suunnitteluun.

 

Linkit:

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.