Lääkehoidon päivä 17.3.2016

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään tänä vuonna 17.3.

Lääkehoidon päivän teema on ”Lääkityslista kuntoon”, jolla halutaan korostaa lääkehoidon kokonaisuuden hallintaa ja turvallisuutta. Tapahtumia järjestetään apteekeissa ja terveyskeskuksissa eri puolilla Suomea. Kansalaisille tarjotaan neuvontaa ja opastusta mm. oman ajantasaisen lääkityslistan merkityksestä ja sen ylläpitämisestä. Ammattilaisia rohkaistaan moniammatillisen yhteistyön kehittämiseen esimerkiksi terveyskeskusten ja apteekkien sekä potilasjärjestöjen kesken. 

Lääkehoidon päivän järjestelyjä koordinoi Fimea, joka ylläpitää myös tapahtuman verkkosivuja. Sivuilta löytyvät eri paikkakunnilla toteutettavat Lääkehoidon päivän tapahtumat. Sivuilla julkaistaan eri alojen edustajien ja potilaiden laatimia kirjoituksia, jotka liittyvät ajantasaisen lääkitystiedon merkitykseen. Saatavissa on myös Lääkehoidon päivään liittyvää tietoa ja materiaaleja, jotka on tarkoitettu lääkkeiden käyttäjille, ammattilaisille ja medialle.