Passion to learn - intohimo oppia

Markku Markkulalle eurooppalaisen insinöörikoulutuksen korkein kunniamitali

​Markku Markkulalle, pitkäaikaiselle kokoomusvaikuttajalle sekä EU:n alueiden komitean puheenjohtajalle, on myönnetty kansainvälisen insinöörikoulutusjärjestön SEFIn (European Society for Engineering Education) korkein Leonardo da Vinci -kunniamitali kansainvälisesti merkittävästä panostuksestaan insinöörikoulutuksen edistämiselle.

Leonardo da Vinci -kunniamitali on myönnetty vuodesta 1983, jolloin sen sai myöhemmin Euroopan unionin komission puheenjohtajana kymmenen vuotta toiminut Jacques Delors. "Roolissani Euroopan alueiden ja kaupunkien veturina Brysselissä Delors on meille hyvin läheinen, sillä hän vaikutti ratkaisevasti kaupunki- ja aluetasoa edustavan instituutiomme syntyyn. Nyt painoarvomme kasvaa jopa kohisten, kun EU:n toiminnan on pakko siirtyä lähemmäs kansalaisia. Olen erittäin iloinen ja otettu kunniamitalista, on suuri kunnia päästä edellisten arvostettujen palkittujen seuraan", Markkula toteaa.

Markkula on toinen mitalin suomalainen saaja, aikaisemmin mitali on myönnetty akateemikko-professori Teuvo Kohoselle, neuroverkkojen sekä itseohjautuvien karttojen tutkimuksen uranuurtajalle. Markkulan ansioiksi katsottiin vuosikymmeniä jatkunut ura insinöörikoulutuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistäjänä niin käytännön yliopistokentällä kuin kotimaisilla sekä kansainvälisillä politiikan kentillä. Hän on tunnettu erityisesti elinikäisen oppimisen ja innovatiivisuuden edelläkävijänä ja saarnaajana.

"Meidän on päästävä irti ajatusmallista, että valmistuttuamme koulunpenkiltä meillä on hallussamme tietoa ja osaamista loppuelämäksi. Yhteiskunta ja yritysmaailma kehittyvät jatkuvasti – myös koulutuksen on uskallettava uudistua, ja jokaisen meistä on uskallettava olla uudistaja kehittymällä intohimoiseksi oppijaksi", Markkula totesi palkintojenjaon yhteydessä.

Lisätietoja: Markku Markkula, puh. 050-4642455

Lisää uusi kommentti

Puhdas teksti

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.