Sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät 2016

Toiset yhteiset kuntien sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät järjestettiin Kuntatalossa 2.-3.2.2016.

​Päiville osallistui 270 sosiaali- ja terveystoimen johtajaa eri puolilta Suomea. Päivien aikana oli mainio tilaisuus verkostoitumiseen ja ajatustenvaihtoon. Järjestelyistä vastasivat Kuntaliitto ja STM yhteistyössä THL:n ja Huoltaja-säätiön kanssa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula kertoi sote-uudistuksesta. Johtaja Päivi Voutilainen esitteli hallitusohjelman kärkihankkeita sosiaali- ja terveydenhuollon näkökulmasta ja projektijohtaja Tuomas Pöysti 
sote-uudistuksen tilannetta ja etenemistä.

Johtaja Veli-Mikko Niemi STM:stä ja varatoimitusjohtaja Hanna Tainio Kuntaliitosta pohtivat hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä muuttuvissa rakenteissa alueiden ja kuntien näkökulmista. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä katsottiin tutkimuksen valossa sekä kuultiin käytännön esimerkki poikkihallinnollisesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Lisäksi kuultiin ajankohtainen katsaus turvapaikanhakijoiden tilanteesta ja käytännön kokemuksia kotouttamisesta sekä pureuduttiin johtamiseen muuttuvissa rakenteissa.

Tietoiskuissa esiteltiin Vanhemmuuden tuen näyttöön perustuvia malleja, Mielenterveystaloa sekä uusia sähköisiä palvelumuotoja ja pohdittiin osaamisen johtamisen tarpeita muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kiitos osallistumisesta.

Ensi vuonna kuntien sosiaali- ja terveysjohdon neuvottelupäivät ovat 
7.–8.2.2017 Helsingissä.